◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Diploma de merit Excelența condeiului fost acordată Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – ASRA

După o perioadă de grea încercare  și eforturi de a respecta izolarea impusă, cu toate măsurile corespunzătoare, am decis să vizităm oficial minunata echipă a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, la sediul din București, Bulevardul Magheru.

Evenimentul a fost organizat din timp în cele mai mici detalii și s-a desfășurat exemplar, conform programului stabilit. După audierea Imnului jurnalistului român, în deschiderea momentului a luat cuvântul, domnul președinte Doru Dinu Glăvan menționând necesitatea fortificării caracterului presei ca instituție de utilitate publică,  asumarea și responsabilitatea actului jurnalistic și  înțelepciunea atitudinii.

A urmat o scurtă prezentare a cărților publicate sub egida Uniunii Scriitorilor Români din Austria, și apărute la Editura UZPR.  

În spatele știrilor care le ascultăm sau le citim în ziare se află jurnaliștii devotați care își diminuează tot mai mult programul de odihnă și timpul petrecut cu familia, pentru a aduna în timp record cele mai valoroase și inedite știri pentru ca noi să fim cât mai bine informați și în cel mai scurt timp.

 Un scriitor cu povestea, poezia sau  romanul său poate să schimbe societatea, să influențeze gândirea și comportamentul celor care-l citesc. Un scriitor poate să influențeze o epocă chiar, însă rolul jurnalistului este esențial, imens în societatea contemporană.  Atât scriitorul cât și jurnalistul,  au rolul de a reda fapte și a exprima opinii, a trezi emoții și a aduce argumente, slujind cu sfințenie etica profesională a jurnalistului și  cea a scriitorului. Jurnaliștii au un rol esențial în țările democratice. Fără ei, nu am avea o agendă publică comună, nu am cunoaște noutățile de zi cu zi și, poate cel mai important, nu am putea ști și critica injustițiile sau abuzurile celor care ne guvernează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *