◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Fundația Alexandrion anunță câștigătorul concursului de creație pentru noul trofeu Constantin Brâncoveanu

Fundația Alexandrion: Statueta “Cruce trup” a sculptorului Marian Zidaru a fost aleasă câștigătoare a concursului de creație pentru noul trofeu Constantin Brâncoveanu

București, 22 iunie 2018 – Marele câștigător al concursului de creație pentru noul “Trofeu Constantin Brâncoveanu” este sculptorul Marian Zidaru. Membrii juriului au decis că macheta “Crucea trup”, înscrisă în concurs în data de 16 mai 2018 conform regulamentului, este cea câștigătoare.
Competiția a avut la bază găsirea următorului trofeu al Galei Constantin Brâncoveanu, un eveniment organizat anual de Fundația Alexandrion cu scopul de a răsplăti munca și dedicarea oamenilor de cultură din România.
Premiul în valoare de 7.000 de euro (brut) va ajunge la câștigător după îndeplinirea tuturor formalităților prevăzute în Regulamentul concursului.
Juriul concursului de creație a fost format din: Doina Mândru, istoric de artă – președintele juriului, Nawaf Salameh – vicepreședintele juriului a fost reprezentat de către Ioana Corcodel. Ioan Scurtu, istoric, Mircea Roman, sculptor, Magda Cârneci, critic, Cătălin Bălescu, rector UNARTE, Ștefan Râmniceanu, artist plastic, și Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului Național Peleș, au făcut de asemenea parte din juriu.
Juriul a avut o misiune dificilă și a fost nevoit să aleagă între lucrările a 57 de concurenți înscriși în competiție conform Regulamentului.
“„Crucea Trup”, creată de Marian Zidaru, a fost aleasă ca trofeu reprezentativ pentru ideea de martiriu, ideea creștină de creștere și solidaritate” , au spus jurații în motivația lor.
“Ne-am dorit ca noul trofeu Constantin Brâncoveanu să însumeze valorile spirituale pe care Sfântul Martir ni le-a lăsat moștenire și pe care le respectăm și le onorăm. Misiunea juriului a fost într-adevăr una extrem de dificilă. Așa cum ne-am așteptat, spiritul creator al artiștilor români a fost la cel mai înalt nivel. Fiecare dintre concurenți a încercat să redea cât mai bine și cât mai sugestiv aceste valori, dar câștigător putea fi desemnat doar unul, iar juriul a luat decizia. Îl felicit din toată inima pe câștigător și sunt convins că va fi mândru de fiecare trofeu pe care îl vom oferi figurilor emblematice în cadrul Galelor Constantin Brâncoveanu.”, a declarat Nawaf Salameh, președintele Fundației Alexandrion.
Sculptorul Marian Zidaru s-a născut în Balotești, județul Ilfov, pe 22 august 1956. Lucrările sale se găsesc în renumite muzee și galerii din România și din lume, dar și în colecții particulare de artă din Europa, Statele Unite ale Americii și Asia.
Fundația Alexandrion a lansat concursul pentru noul “Trofeu Constantin Brâncoveanu” în data de 13 martie.
Termenul limita de înscriere a lucrărilor în concurs a fost 1 iunie, iar aceasta s-a făcut direct pe site-ul Fundației. Regulamentul concursului prevedea, printre altele și obligativitatea trimiterii unei machete către organizator.

Despre Fundația Alexandrion
Fundația Alexandrion a fost înființată în anul 2003, ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion.
O prioritate a Fundației Alexandrion este reprezentată de proiectele culturale, Gala Premiilor „Constantin Brâncoveanu“ fiind un proiect de referință. Acesta vine să răsplătească munca și dedicarea de-o viață a oamenilor de cultură din România și din străinătate, care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii de cunoaștere. Mai mult, pentru susținerea tinerelor valori, Fundația Alexandrion oferă anual Premiile „Matei Brâncoveanu“. În mod constant, Fundația susţine inițiative de refacere a unor lăcaşe de cult sau de lansare de cărţi.

M.C.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *