◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Patricia Țig devine a doua tenismenă din România, după Simona Halep, din topul mondial

Patricia Țig a învins-o categoric cu 6-2, 6-0 pe japoneza Misaki Doi, favorita nr. 8 a turneului de tenis de la Istanbul, în faza optimilor de finală. Prin această victorie, românca urcă în clasamentul WTA Live pe locul 74, cea mai bună poziție din cariera sa.

Jucătoarea noastră a avut o evoluție remarcabilă în turul al 2-lea al competiției ”TEB BNP Paribas Tennis Championship” de la Istanbul din Turcia, lăsându-i doar două ghemuri adversarei sale, Misaki Doi, aflată pe locul 81 în topul mondial.

Meciul a început cu 3 break-uri (două pentru româncă), însă Patricia nu și-a  mai pierdut serviciul în primul set și s-a impus fără probleme cu scorul de 6-2, în 39 de minute. În manșa a 2-a, Țig a jucat impresionant, reușind multe lovituri câștigătoare, terminând en-fanfare cu 6-0, în numai 27 de minute!!

Patricia Țig (nr. 88 WTA, 26 de ani) s-a calificat în sferturile de finală, adăugându-și 60 de puncte în ierarhia WTA, ajungând la 885, care o propulsează pe locul 74 mondial (o urcare de 14 poziții, după evoluțiile sale de la US Open și Istanbul) și primind un premiu financiar de 5006 dolari. Astfel, ea este a doua româncă din topul mondial, după Simona Halep, care ocupă în continuare treapta a 2-a, după Ashleigh Barty.

În sferturile de finală de la Istanbul, Patricia Țig o va întâlni vineri, 11 septembrie, pe Rebecca Peterson (nr. 48 WTA, Suedia), care a avansat după abandonul rusoaicei Margarita Gasparyan, la scorul de 3-2 în favoarea scandinavei. Românca are palmares negativ în duelurile cu nordica (0-1), aceasta impunându-se în 2016, cu 7-6, 6-3 la turneul de la Osprey (SUA).

Partida dintre Țig și Peterson se va disputa pe terenul central de la Istanbul (care are suprafața de zgură) și va fi transmis în direct pe canalul TV Digi Sport 2, în jurul orei 20:30, după meciul Sasnovich – Martincova, programat la 19:00.

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *