default-logo

Moria la fața locului, o dramă cu iz de sinucidere

Guvernul elen susține și demonstrează că migranții au declanșat ei înșiși incendiul major în Campul Moria. „Incendiul a fost declanșat de persoanele care au solicitat azil ca răspuns la carantina impusă din cauza coronavirusului”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Stelios Petsas.

Aceștia sunt oameni care „nu își respectă țara gazdă”, a spus Petsas. Cu astfel de acțiuni, acești oameni au torpilat orice soluție. „Vă vom spune clar: nu veți părăsi insula din cauza incendiului. Puteți uita asta.” Petsas a criticat faptul că piromanii nu au reușit să facă decât mii de oameni – inclusiv familii – fără adăpost. Potrivit agenției de știri Ana, nu toți oamenii din tabără rămân pe insula Lesbos. Între timp, 400 de refugiați minori neînsoțiți au fost aduși pe trei zboruri către Salonic, în nordul Greciei.

Jurnalistul grec, Lambros Demertzis a difuzat un documentar în direct la știrile de la prânz care imortalizau migranții care au dat foc unui cort (în prealabil au uscat iarba) și pleacă! Camera a înregistrat momentul în care migranții au dat foc taberei Moria și apoi s-au îndepărtat de locul respectiv, după un timp fac același lucru în alt loc. După cum a spus el, acest lucru se întâmplă tot timpul, ei vrând să distrugă locația unde erau adăpostiți peste 13.000 oameni.

Constantin Gumann  / UZPR 

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.