◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Teatrul Colibri la Gala UNITER 2020

Premiul Special UNITER pentru Festivalul Puppets Occupy Street 2019,
însoțit de Laudatio rostit de Marcel Iureș pentru păpușari și marionetiști, la Gala UNITER

Teatrul pentru copii și tineret Colibri are deosebita bucurie și onoare de a-l avea din nou alături pe actorul Marcel Iureș, de data aceasta cu prilejul Galei Premiilor UNITER – ediția a 28-a, în cadrul căreia Festivalul „PUPPETS OCCUPY STREET“ / „PĂPUȘILE OCUPĂ STRADA“, EDIȚIA 2019 cu tema „Evoluție prin Revoluție“ este distins cu Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete.

În calitate de prieten al Teatrului Colibri și al Festivalului Puppets Occupy Street, actorul Marcel Iureș și-a mărturisit mereu admirația față de păpușari și marionetiști, dorința și curiozitatea de a urca pe scenă alături de ei. Lucrul acesta s-a întâmplat în urmă cu patru ani, la Teatrul Colibri, în spectacolul Furtuna de William Shakespeare, scenariul și regia Cristian Pepino. S-a făcut auzit în festival, în dialogurile despre arta trasului de sfori, la care, în 2018, mărturisea: „Cred că pasul următor este să mânuiesc şi eu o păpuşă.“

La Gala Premiilor UNITER 2020, actorul Marcel Iureș va rosti Laudatio în onoarea păpușarilor și marionetiștilor, în contextul acordării Premiului special pentru teatru de păpuși și marionete ediției din 2019 a Festivalului Puppets Occupy Street, care a derulat peste 400 de evenimente în 8 zile.

Gala UNITER 2020 va avea loc la Craiova, luni, 21 septembrie, la Teatrul de vară din Parcul Nicolae Romanescu, de la ora 22:30.

Îi felicităm din nou pe colegii de la Teatrul Național „Marin Sorescu“ pentru cele două distincții: Premiul special pentru machiaj de scenă: Minela Popa și Premiul Președintelui: Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova pentru 170 de ani de istorie în teatrul românesc.

Festivalul Puppets Occupy Street este organizat de Teatrul Colibri Craiova și finanțat de Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Craiova, cu sprijinul comunității, de la regii și companii locale, până la forțe de ordine, instituții de cultură, voluntari, mass-media și reprezentanți ai mediului privat. Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete acordat de Senatul UNITER Festivalului Puppets Occupy Street 2019 aparține tuturor în egală măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *