◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

1 octombrie Ziua Republicii Populare Chineze

2020, an marcant în relațiile dintre UZPR și mass-media din China

 

          La 1 octombrie 2020 se împlinesc 71 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze și de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România. Apropiata Zi Națională a Chinei este un prilej pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România nu doar de a puncta, o dată în plus, tradiția relațiilor de prietenie și colaborare dintre cele două state, ci și de a reliefa cooperarea fructuoasă, bazată pe reciprocitate, dintre cea mai mare organizație de breaslă din România și jurnaliștii și oamenii de cultură chinezi.

         Conducerile „la vârf” ale UZPR și Ambasadei R.P. Chineze în România, respectiv președintele Doru Dinu Glăvan și ES d-na Jiang Yu, Ambasador al Chinei la București, s-au concretizat, pe parcursul acestui an plin de provocări, în parteneriate derulate sub sensul unei colaborări relevante. A fost consemnat Acordul de colaborare între jurnaliștii români și cei chinezi, bazat pe un schimb reciproc avantajos de știri, asigurându-se astfel un flux echilibrat de informație internațională. „Semnarea Acordului de schimb și cooperare dintre cele două organizații de jurnaliști este o continuare a schimburilor culturale și interumane dintre țările noastre, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea în continuare a schimburilor și învățării reciproce între mass-media din cele două țări și va pune bazele solide pentru viitoarea cooperare aprofundată dintre cele două părți”, a punctat diplomatul chinez.

           De asemenea, în cadrul întâlnirilor bilaterale s-au stabilit reperele generale ale unei viitoare producții video, documentar în coproducție, intitulat „ROMÂNIA/CHINA FERMECĂTOARE”, în  numele întăririi schimburilor culturale dintre cele două țări și al promovării reciproce a tezaurelor de patrimoniu. „Suntem pregătiți să acordăm tot sprijinul realizării acestui proiect, o premieră pentru cele două părți”, a subliniat Doru Dinu Glăvan, președinte al UZPR. În acest larg context de cooperare culturală, UZPR estimează că alte noi proiecte vor putea fi posibile pe relația Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România-mass-media din China.

          Cu ocazia celei de-a 71-a aniversări atât de la proclamarea Republicii Populare Chineze, cât și a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și România, luând în considerare situația generată de pandemia COVID-19, anul acesta, Ambasada Chinei în România nu va organiza recepția de Ziua Națională. În schimb, Ambasada va organiza o sărbătoare on-line pe site-ul Ambasadei și pe pagina de Facebook a Ambasadei, @AmbasadaChineiinRomania, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie 2020.

          Folosind apropiata zi a Republicii Populare Chineze, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România transmite un gând bun, de sănătate și prosperitate ES d-na Jiang Yu, Ambasador al Chinei la București, întregului colectiv al reprezentanței diplomatice la București.

 

                       DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

     București, 25 septembrie 2020               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *