• Irina Begu o va înfrunta pe Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) în turul 2. Halep a trecut astăzi de Sara Sorribes Tormo, scor 6-4, 6-0;

Irina Begu e în turul II la Roland Garros după un meci de 2 ore și 31 de minute, în care a câștigat cu greu în fața lui Teichman. Românca a prestat un joc excelent în setul 1, conducând cu 4-1. Elvețianca a egalat, dar Begu a forțat și a câștigat setul, scor 6-4.

În setul doi, Teichmann și-a ridicat nivelul de joc. A condus cu 3-0, însă Irina a revenit în joc. După ce s-a făcut 3-3, Jil a avut 5-3 și, după încă un game făcut de Begu, a câștigat setul, 6-4. Al treilea set a început echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la scorul de 3-3. Irina a forțat și a reușit două break-uri, câștigând setul cu 6-3.

Irina Begu este una dintre cele 7 românce de pe tabloul principal de la Roland Garros. Prima care a evoluat în turul 1 a fost Simona Halep, iar acum vine rândul lui Begu. Celelalte 5 sportive din România (Patricia Țig, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara) vor juca zilele următoare.

gsp.ro