◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Psiholog de origine română ales în Consiliul Federației Europene a Asociațiilor Psihologilor (EFPA) de la Bruxelles

Nistor Becia, psiholog de origine română, a fost nominalizat pentru a deveni membru  în Consiliul Diversității Culturale și Etnice (CED) în cadrul Federației Europene a Asociațiilor Psihologilor (EFPA) cu sediul in Bruxelles. EFPA este organizația umbrelă a societăților naționale în domeniul psihologiei care se află în Spațiul Economic European. Una din motivațiile principale pentru care a candidat a fost aceea de a-și ajuta țara de origine prin raportarea serviciilor și practicii psihologice la standardele agreate oriunde in spațiul european și nu numai. Trăim într-o eră a flexibilității, un spațiu dinamic, cu o populație heterogenă in care sfera serviciilor psihologice îmbracă haina diversității.

Nistor este Doctor în Psihologie in Marea-Britanie, unde este stabilit si lucrează in domeniul clinic începând din anul 2009. Până foarte recent, Nistor a fost coordonatorul departamentului psihologic al spitalului privat de psihiatrie ‘Priory’ din Tara Galilor iar din Aprilie 2020 Nistor practica pe o funcție de conducere ca si Psiholog ‘Senior’ in sistemul național de sănătate (NHS) din sudul Tarii Galilor. NHS reprezintă un sistem de sănătate solid, cu o veche istorie și rădăcini stabile.
Experiența dobândită într-un astfel de sistem reprezintă pentru tara noastră o piatra de temelie in procesul de dezvoltare.

Nistor este de altfel si Fondatorul clinicii private de consiliere si psihoterapie ‘Thinking Connections Counselling & Psychotherapy Services’ din Cardiff, Tara Glailor. Thinking Connections lucreaza în parteneriat cu Asociația Feuerstein din România și Centrul International Otilia Todor din Brasov in proiecte de promovarea a Metodei Feuerstein în Marea Britanie și Romania. Metoda Feuerstein este un instrument pentru dezvoltarea potențialului de învățare atât copiilor cu dezvoltare normala cat si a celor cu dezvoltare atipica.

In activitatea științifică, Nistor se remarcă prin publicarea în anul 2018 al unui ghid de supervizare clinica având ca și co-autor pe Camelia Băncilă, Președinta Filialei Brașov din cadrul Colegiului Psihologilor din Romania. Acest ghid este printre putinele cârti din România care la ora actuală tratează acest domeniu din cadrul psihologiei, supervizarea clinică.

Nistor este de altfel si co-autor al altor articole si lucrări publicate cu colegi din cadrul societății psihologilor din Marea Britanie (BPS). Este actualmente implicat in colaborări la nivel internațional in domeniul supervizării cu diverse universități din Asia unde Nistor supervizează studenții de medicina care se specializează in cadrul psihologiei clinice si al psihiatriei.

Suntem mândri de prezenta lui pe poziția EFPA, el însuși fiind oglinda diversității în spațiul psihologiei europene!

Camelia Băncilă, Președinta Filialei Brașov din cadrul Colegiului Psihologilor din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *