◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Ziua internațională a cafelei, pe 1 octombrie. Care este originea popularei băuturi

Ziua internațională a cafelei este un eveniment dedicat cafelei și iubitorilor acestei băuturi, dar și oamenilor implicați zilnic în procesul de producere a acesteia. Este sărbătoarea care promovează cafeaua și care atrage atenția asupra exploatării într-un mod responsabil a acetstui produs. Vezi când este ziua internațională a cafelei, dar și ce curiozități interesante există despre cafea, una dintre cele mai consumate băuturi.
Pe data de 1 octombrie, în fiecare an se sărbătorește ziua internațională a cafelei. Este o zi dedicată pasionaților aromei, dar și oamenilor care se implică zilnic în procesul de producere, de la fermierii care o culeg, până la specialiștii în prăjire, proprietarii magazinelor care o comercializează cafeaua și implicit până la consumator.
Statele membre ale OIC (Organizația Internațională a Cafelei) au hotărât în martie 2014 să organizeze o zi specială pentru această ocazie, iar asta să fie pe 1 octombrie în 2015. Această zi a coincis și cu cea de-a 115-a sesiune a ICC(Consiliul Internațional al Cafelei), dar și cu primul GFC (Forum global al cafelei).
Originea cafelei Originară din Africa de Est, Etiopia, de acolo de unde i-a fost și preluat numele, cafeaua a fost răspândită rapid întâi de arabi, apoi de turci și mai târziu de europeni, aceștia din urmă s-au extins în zonele lor de cultură, Asia, America și chiar Oceania și au contribuit la răspândirea obiceiului foarte popular astăzi, acela de a bea cafea.

 

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *