◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Agresivitățile politice demolatoare

În vremea Democrației „atipice” postrevoluționare  (…sau „involuționară”?!-n.a.), românii au avut parte de nenumărate insatisfacții create de agresivitățile politice demolatoare îndreptate împotriva unor partide sau a unor politicieni bine intenționați. Acestea au creat și multă instabilitate politică, socială și economică. Revoltător rămâne faptul că multe agresivități devastatoare nu sunt luate în considerare din punct de vedere juridic, deoarece ele nu sunt pe deplin argumentate. Intentarea unor procese i-ar pune pe „autorii” de agresivități politice în situația de a demonstra în fața instanței de judecată, care sunt „dovezile concrete” în baza cărora au fost lansate  în „spațiul public”, intern și internațional, aceste acuzații la adresa unui partid.  Apar în spațiul public românesc , dar și pe Internet, tot felul de „acuzații nefondate”, lipsite de consistența unor fapte certe, care să susțină tot felul de agresiuni politice.

Afirmații de genul:,, Partidul X este cel mai corupt partid…cel care a mutilat justiția, a schilodit instituțiile democratice politizându-le complet…” sunt aruncate-n spațiul public ca niște torpile ,,toxice”, care vor să-i „învenineze” pe românii cu drept de vot. În urma acestor „contaminări politice demagogice”,  „politicienii cârcotași” speră ca la viitoarele alegeri parlamentare partidul defăimat să obțină cât mai multe voturi negative? Aceste „acuzații puerile” rămân însă la stadiul unor declarații provocatoare lipsite de consistența unor dovezi palpabile, clare, nesusținute cu documente sau declarații ale unor martori concreți. Ce să înțeleagă românii din aceste „baloane politice de săpun” afrodisiace lansate în spațiul public ca niște „vânturi” generate de consumul excesiv de fasole insuficient fiartă în oala de pe aragaz?

            După gândirea unor astfel de„chibiți” ai democrației, timp de 30 de ani în România n-au existat alte partide și politicieni, care să vegheze asupra tendințelor de: expansiune a corupției, mutilare a justiției și politizare a instituțiilor democratice? Fiecare ,,Incoruptibil” ar trebui să se uite mai înainte „în ograda lui”, adică în partidul lui, și să analizeze stadiul corupției și infiltrarea membrilor în instituțiile statului. Unde au fost și unde sunt cei care sunt îndreptățiți în mod legitim „să lupte” împotriva corupției, dar și pentru depolitizarea instituțiilor publice prin schimbări legislative trainice? Dacă ,,există probe”, în urma cărora se constată că unii politicieni au fost corupți, nu le rămâne acestora decât ,,să plătească” în fața națiunii. D-le Incoruptibil, cum puteți agresa un partid ,,cu vorbe de ocară”, indiferent care ar fi acesta, numai de dragul de a face precampanie electorală ,,murdară”? Atâta „nu vă duce mintea” să faceți o disociere între ceea ce înseamnă totalitatea membrilor unui partid și anumiți lideri ai partidului respectiv pe care dv. nu-i agreați? Domnia voastră îndoielnică îi băgă pe toți membrii partidului respectiv „într-o singură cratiță”, pe care o umpleți până la refuz cu smoala puturoasă a răutății și concurenței politice neloiale? Oare dv., nu sunteți „corupt” prin faptul că postați pe Internet tot felul de „afirmații mizerabile incendiare” în spatele cărora se ascund interesele viitorilor candidați din partidul dv., care aspiră „la o funcție babană” prin intermediul apropiatelor alegeri parlamentare? Prin demersurile dv. agresive, cititorii de ,,baliverne”, aruncate ,,ca din praștie” pe Internet, ar trebui să înțeleagă că sunteți de fapt un Papagal corupt?

            Despre ,,depolitizarea administrației publice” s-a scris mult în ultimii ani, dar acest ,,deziderat” se putea definitiva cu ajutorul decidenților, tuturor politicienilor, care au făcut parte din forul legislativ al Parlamentului României. Un singur partid poate politiza s-au depolitiza instituțiile publice? Din acest punct de vedere există unele ,,concluzii clare” obținute în urma unei cercetări  riguroase, realizată de ostudentă a unei Facultăți de Științe Politice din România, în care sunt surprinse și părțile pozitive inerente ale legăturii existente între administrația publică și politică:,,…o mare parte a funcționarilor publici susțin congruența politicului cu administrația publică în vederea elaborării politicilor publice, a propunerilor legislative, întrucât funcționarii publici se află cel mai aproape de cetățeni și cunosc nevoile acestora. E necesară colaborarea cu domeniul public, chiar contopirea cu acesta pentru a oferi servicii corespunzătoare colectivității…”. Stimate Incoruptibil, iubitor de agresivități politice, nu-i așa că dv. nu cunoașteți astfel de „aspecte pozitive” despre „politizarea instituțiilor”, întrucât ați aterizat în politica românească „într-o vreme incendiară” precum „Vodă în lobodă?”.

            Dumitru Țimerman/ președinte Filiala UZPR – Filiala ANTON DAVIDESCU Satu Mare-Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *