◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Suntem peste tot, Acasă! „Rumanía – Costumbres y tradiciones / Tradiții românești” la SEVILLA – 9, 10 și 11 Octombrie 2020

În cadrul seriei de evenimente  “Rumanía – Costumbres y tradiciones”/ “Tradiții românești” inițiate la sfărșitul lunii august de către Centrul Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, eveniment la care am participat cu mare plăcere și interes, Povestea Abecedarului este de această dată gazdă și organizator.

Cu mare drag si mândrie ne pregătim intens pentru primirea tuturor invitațiilor din toată Spania.

Este un moment de uniune și continuitate culturală românească dar și model de colaborare, implicare și dezvoltare a societății civile și mediului asociativ din Spania. Românii din Sevilla pot fi considerați „oamenii tradițiilor românești”. La Povestea Abecedarului derulăm de un an de zile activități de limbă, cultură și tradiții populare. Încercăm să inspirăm generațiile viitoare cu sentimentul nostru de iubire și apartenența națională. Încercăm să construim o lume mai bună și mai frumoasă pentru cei mici, într-un mediu românesc sănătos, activ civic și cultural.

O mică parte din România se află în Sevilla. Vineri 9 octombrie, după-amiază vom arăta o mică mostră din Șezătoarea Românească, cu diferite colecții private de straie populare și artizanat. Vom avea și un atelier interactiv de cusut fel și fel de minunate obiecte decorative.

De asemenea se va desfășura o serbare a copiilor cu poezii și cântecele, plină de surprize și veselie. Bineînțeles, vom arăta ce frumos purtăm costumul popular. În încheierea zilei de vineri vom fi martorii primei expoziții de artă plastică a tinerilor români din Andalucia, care ne vor încânta cu talentul și măiestria lor.

Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 11.00-16.00 vom sărbători împreună Ziua recoltei, Însămânțatul de toamnă în grădina bunicii și Inițiere în modelaj cu lut și olărit. Din nou copiii vor fi centrul atenției și micii noștri românași vor pregăti un mic moment artistic de toamnă, plin de culoare și farmec. Iar sâmbătă vom  purta cu toții straiele populare. Programul Povestea Abecedarului pune foarte mare accent pe păstrarea valorilor culturale și ne mândrim cu o colecție foarte variată de costume populare.

Duminică, 11 octombrie, vom pregăti pentru oaspeții noștri o zi gastronomică autentic românească, plină de veselie și prietenie.

Și tot in cadrul evenimentelor vom avea parte de o Noche Temática Intercultural la Povestea Abecedarului, o intâlnire literară cu cunoscutele scriitoare românce Maria Salvan, Carmen Mirela Șut și Nicoleta Talpa stabilite in Spania, un eveniment realizat in colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – UZPR

Pentru noi este o deosebită onoare să fim gazde și sperăm să fie începutul unui drum presărat de noi colaborări și activități comune cu frații noștri din alte orașe.

În octombrie Sevilla este mica noastră Românie. Va urma…

Asociación Infantil-Juvenil El Cuento del Abecedario Rumano (Povestea Abecedarului), Sevilla și Asociación Socio-Cultural Romanati, El Ejido organiza:

  • Centro Cívico San Pablo, Calle Menippo s/n
  • El Huerto del Rey Moro, Calle Enladrillada / 36

Parteneri de eveniment : COTNARI, MUCH MORE MARKET, DIGI, WORD VENTURES, DREAM TRIPS, Adria Mini-Market, Club Astra VALENCIA, Centro Cultural La Tierra Tracia, El Ejido, Almeria

Parteneri media: Dragoi TV, Români în Andalucia, Turism Live, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România-UZPR, Publicația Certitudinea, Traditiioltene.ro

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *