default-logo

Tristețea lui Rădoi și marea, uriașa RUȘINE  a unei federații  în scaun cu rotile

Gata și cu EURO 2020, care de fapt se va disputa între 11 iunie și 11 iulie 2021, în mai multe mari orașe europene, inclusiv – în premieră absolută – în București. Dar degeaba, pentru că vom fi doar spectatori..  
Am pierdut în cel mai penibil mod ”semifinala” calificării cu Islanda, 1-2, mult mai clar însă decât arată scorul. Așadar, o țărișoară cu populația cam cât a unui sector din București, undeva în jur de 364 de mii de oameni (ați citit bine!) ne-a eliminat fără prea mari eforturi de la un turneu final european de seniori la care, pentru prima dată în istorie, suntem co-organizatori! Federația născută cu forcepsul acum 6 ani și dată pe tavă unui imberb de 29 de ani – ei bine, de data asta chiar s-a făcut de râs, mai abitir ca la înfrângerea oficială cu Albania la un alt EURO, relativ recent! Ca să nu mai vorbim de ”epoca Damm” și multe altele… Dar, desigur, nimeni nu e vinovat și toată lumea își va lua chiar și prime, ca de fiecare dată, chiar dacă FRF a ajuns, metaforic vorbind, ÎN SCAUNUL CU ROTILE!

AȘA CUM AM BĂNUIT, Islanda și Ungaria se vor duela în finala barajului, pe 12 noiembrie, la Budapesta. România nu mai are nicio șansă să ajungă la Euro 2020, turneu care va fi găzduit și de București. Patru meciuri programate pentru vara anului viitor vor avea loc pe Arena Națională. DAR NOI AM PIERDUT ÎN ISLANDA!

Gylfi Sigurdsson a marcat ambele goluri ale nordicilor, după momente de geniu. Și putea fi chiar 3-0, dar islandezilor li s-a refuzat un penalty prin sistemul VAR! Maxim a readus speranța în tabăra băieților antrenați de tristul Mirel Rădoi (în foto), abia prin minutul 63, când a înscris dintr-un penalty, atenție!, de data aceasta ACORDAT de sistemul VAR. Ne-a ajutat acest VAR de parcă ar fi fost ”vorbit” cu românii! Chiar așa…

România a forțat egalarea în final, dar islandezii au rezistat. S-a terminat 2-1, iar nordicii merg în finală. România ratează prezența la Euro 2020.

Islanda – România 2-1 (Sigurdsson 17, 34 / Maxim 61)

Islanda – România 2-1

  • România: Tătărușanu (cpt.) – Manea, Burcă, Bălașa, Camora – Maxim (Keșeru 80), Crețu, Stanciu (Cicâldău 87) – Deac (Iancu 46), Alibec (Pușcaș 46), Mitriță (I. Hagi 46)
  • Rezerve: Niță, Lazăr – Toșca, Hanca, Bancu, R. Marin, D. Grigore
  • Islanda: Halldórsson – Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason 86), Magnusson – Traustason, Gunnarsson (cpt.), Bjarnason, Gudmundsson (Sigurjonsson 83) – G. Sigurdsson, Finnbogason (Sightorsson 75)
  • Rezerve: Kristinsson, Runarsson, Saevarsson, Eyjolfsson, Anderson, Kjartansson, Gudmundsson, Bodvarsson, Skulason

Mugur Popovici / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.