◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Parodia Burleanu și ”Efectul DRAGNEA-PONTA-PSD” au dus fotbalul românesc pe culmi de grotesc, dezastru, circ și ridicol: DISTRUȘI DE UN COPIL NORVEGIAN!

Din nefericire, s-a confirmat din plin DEZASTRUL TOTAL despre care am scris după meciul de tristă amintire cu Islanda, un 1-2 rușinos (care putea fi cel puțin 0-3) cu Islanda, o țară ce are nu mult peste trei sute de mii (!!) de locuitori.

Iar dacă atunci scriam despre Federația ajunsă în scaun cu rotile, iată că, acum, scaunul cu rotile devine o amintire mai mult decât ”frumoasă”, pentru că FRF-ul (de fapt SRL-ul lui Răzvan, a nu se citi, cumva, SRI-ul!) a ajuns de-a dreptul la ATI, unde are nevoie de multe paturi, pentru că ”lotul” e extrem de numeros și greu de întreținut.
 
Acum ne-a bătut de ne-au mers fulgii modesta națională a Norvegiei, când oricum eram aruncați departe de petrecerea calificării, dar, chiar și așa, să iei în plină figură un 4-0 sec e de CULMEA RUȘINII RUȘINILOR!
 
Astfel, în meciul-coșmar de la Oslo, naționala României a oferit cea mai jalnică prestație posibilă în meciul contra Norvegiei, din Liga Națiunilor. Elevii Cavalerului Tristei Figuri, Mirel Rădoi, au fost striviți cu șenilele de fotbaliștii  unei țări specializate în handbal feminin, schi alpin sau curling. 
Chiar și așa putem spune că am scăpat foarte ușor, fiindcă scorul putea fi mult mai mare în favoarea gazdelor, desigur.
Nefericiții fotbaliști români nu au existat pe teren decât vreo 10-12 minute, apoi s-au prăbușit cu țipete de domnișoară deflorată, după doar primul gol marcat de nordici, de parcă ar fi jucat cu Brazilia anilor 60-70!. Cu un Erling Braut Haaland, un copil de 20 de ani, dar care joacă la Dortmund, în formă de zile mari, „vikingii” s-au jucat ca în curtea școlii cu apărarea noastră de clovni, arătându-ne cât se poate de clar și dur că fotbalul-circ de la noi e la ani-lumină depărtare de lumea bună a fotbalului mondial și că nici nu prea avem șanse să ne mai revenim vreodată, cu federația în comă (sau de comă) a lui Răzvănel Burleanu, omul care a reușit, totuși, o mare performanță: a ajuns cel mai tânăr președinte din istorie al FRF, la doar 29 de anișori și nu oricum, ci cu băgarea la pușcărie – absolut întâmplătoare, desigur – a celor doi contracandidați ai săi, Gică Popescu și Vasile Avram! C-așa-i în … tenis!
Eram pe atunci în anul de tristă amintire 2014, când gruparea infracțională Dragnea-Ponta și PSD-ul aflat glorios la guvernare (gurile rele zic că nici George Maior de la SRI nu ar fi fost deloc străin de ”Operațiunea Răzvănel”, dar noi nu credem asemenea trăznăi!!!) a/au schimbat cu de-a sila și cu brutalitate întreaga conducere a fotbalului românesc. Adică, în principal, pe MIrcea Sandu, Adalbert Kassai, Dumitru Dragomir și Valentin Alexandru, nici pe departe niște îngerași, dar oricum autori ai unor  calificări și rezultate importante în anii anteriori, la CM și CE, calificări care au dispărut cu desăvârșire în ”iepoca” Burleanu și nici nu vor mai reveni.
 În urma teribilei  înfrângeri de la Oslo, România a pierdut primul loc în clasamentul grupei, iar perspectivele sunt de-a dreptul catastrofale.  Astfel, e aproape compromisă și calificarea la turneul final al CM din Qatar 2022, deoarece suntem la un pas să cădem în urna a treia a tragerii la sorți, asta însemnând că vom avea adversari extrem de tari în preliminarii!
 
Evident că nu ne vom califica nici la turneul final al CM 2022, iar asta nu neapărat pentru că vom fi în urna a 3-a valorică a tragerii la sorți pentru preliminarii, ci pentru că, pur și simplu, ÎN MANDATELE BURLEANU NU POATE FI VORBA DE VREO CALIFICARE LA turnee finale ale EUROPENELOR sau MONDIALELOR, fie ele organizate (parțial) și la București! De ce? PENTRU CĂ NU SE POATE CU BURLEANU. Băiatul ăsta, altfel simpatic, care putea fi un bunicel șef de restaurant sau chiar un mediocru profesor de istorie, nu are și nu va avea absolut nicio treabă cu fotbalul.
 
Norvegia – România 4-0 (Haaland 12, 63, 74, Sorloth 39) – VEZI VIDEO
  • NORVEGIA: Jarstein – Elabdellaoui (80 Svensson), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (70 Midtsjo), Berge – Odegaard (70 Linnes), Elyounoussi (85 Hauge), Haaland (80 King) – Sorloth. Rezerve: Hansen, Rossbach, Ostigard, Rosted, King, Berg, Svensson, Linnes, Midtsjo, Henriksen, Hauge, Thorsby. Antrenor: Lars Lagerback
  • ROMÂNIA: Tătărușanu – Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău (75 Cicâldău), Crețu (75 Maxim), R. Marin – Iancu (88 Alibec), Pușcaș (62 Keșeru), I. Hagi (62 Mitriță). Rezerve: Niță, Lazar, Hanca, Bălașa, Alibec, Maxim, Keșeru, Deac, Mitriță, Grigore, Camora, Stanciu. Antrenor: Mirel Rădoi

Mugur Popovici / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *