◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Miracolul românesc în pandemie: canotorii și canotoarele, zeii și zeițele medaliilor eterne

Cei mai prolifici și mai valoroși sportivi din România, canotorii și canotoarele, au luat parte la Campionatele Europene pentru seniori de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi. Ei au obținut  din nou un rezultat de mare prestigiu, totalmente inaccesibil, la acest nivel, oricărei alte discipline sportive din România:

4 medalii de aur, 1 medalie de argint, 1 medalie de bronz și de două ori locul 5 în finalele de duminică. Astfel, România se clasează pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei, precum și pe locul 3 în clasamentul general al medaliilor, după Olanda și Italia.
 
Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format, în premieră absolută, din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, fetele reușind să se impună fulminant în fața echipajelor din Spania și Grecia.  
 

A doua medalie de aur, poate cea mai spectaculoasă și mai dorită,  a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), de formidabilii foști vicecampioni mondiali și europeni Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc, care sunt și calificați la JO de la Tokyo!. Românii s-au impus în fața Croației și a Italiei, reușind pentru prima dată să-i învingă pe ultra celebrii frați croați Sinkovici, multipli campioni mondiali și olimpici, adevărate legende ale probei. Ei bine, de acum legendele sunt Ciprian și Marius!

La dublu vâsle feminin (W2x) ne-am aștepta cu toții la aur, dar asta nu înseamnă că ar fi fost ușor, chiar dacă FABULOASELE NOASTRE ROMÂNCE AU ÎNVINS CU UN AVANS HALUCINANT, DE PESTE 5 SECUNDE!!! Fostele vicecampioane europene de senioare și câștigătoare de Cupă Mondială, acum de departe cele mai tari din lume la această probă,  Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar (ÎN FOTO) au dominat proba și au adus României a treia medalie de aur  la a treia finală cu participare românească!

În fine, și ea așteptată, a patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+), prin echipajul format de magnificele  Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Vasile Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și inegalabila cârmăciță Daniela Druncea, toate fiind foste multiple campioane mondiale și/sau europene de senioare, tineret și junioare la această probă și la multe altele!

România a mai cucerit un argint și un bronz!

Medalia de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu, de asemenea foști multipli medaliați mondiali și europeni la toate nivelurile!

Bronz pentru fetele din echipajul de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), compus din fostele duble campioane mondiale de senioare Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă. care se vor reîntoarce acolo, la vârf, unde le e locul, chiar la JO de la Tokyo și nu numai!

Locul 5 în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), Prundeanu Ioan și Marian-Florian Enache Ăfoști vicecampioni europeni și calificași la JO Tokyo), dar și de Cristina-Georgiana Popescu, Dumitrița Juncanariu, Beatrice-Mădălina Parfenie și Roxana-Iuliana Anghel, în proba de patru rame feminin (W4-).

FELICITĂRI TUTUROR, DIN TOATĂ INIMA!

Ne vom întoarce la fiecare echipaj în parte și vom veni cu interviuri în exclusivitate pentru UZPR!

Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *