" /> Viața lui Eminescu - Episodul 5 – Marea iubire: Veronica Micle | Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
default-logo

Viața lui Eminescu – Episodul 5 – Marea iubire: Veronica Micle

Mihai Eminescu a iubit cu intensitate, iar trăirile sale au vibrat în operele pe care le-a creat. A iubit de mai multe ori, însă cea care l-a cucerit definitiv a fost Veronica Micle.

Este interesant de remarcat faptul că Veronica Micle s-a născut în același an cu Eminescu și a murit la mai puțin de două luni după plecarea lui la cele veșnice…

Căsătorită la 14 ani cu un bărbat de 44, Veronica îl cunoaște pe Eminescu la vârsta de 22, cei doi îndrăgostindu-se iremediabil unul de celălalt.

Relația lor a fost marcată, însă, de urcușuri și coborâșuri. Deși, după moartea soțului ei, petrecută atunci când ei aveau 29 de ani, s-a pus de două ori problema căsătoriei, acest lucru nu s-a petrecut niciodată.

Eminescu s-a îndepărtat de ea, după ce a aflat că tânărul, pe atunci, Ion Luca Caragiale, s-a bucurat, la rândul lui, de grațiile Veronicăi…

Mai multe în acest episod al serialului VIAȚA LUI EMINESCU.

Împreună cu jurnalistul și scriitorul Miron Manega, director editoarial al revistei Certitudinea și purtător de cuvânt al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în episodul de astăzi vă prezentăm detaliile acestei povești de iubire.

Vizionare cu folos!

Serialul este realizat cu sprijinul domnului Ioan Curtean de Hondol și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Daniel Roxin

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.