◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

La Editura UZP a apărut volumul ˝Oameni aleși, contemporani cu noi˝ semnat de Daniela Gumann

Am reușit să descopăr exemple minunate, pline de inspirație, de oameni care au avut și au în continuare vieți interesante, care se educă și se implică în societate continuu. E o carte cu interviuri pe care trebuie neapărat să o citești, mai ales dacă îți dorești să înțelegi mai bine funcționarea lumii contemporane, văzută prin ochii celor care au influențat-o, fie în bine, fie în rău. În ceea ce ne privește, e o lectură de neratat! O lectură fascinantă, ale cărei pagini îți alunecă printre degete, cu siguranță un must-read. Mi-am pregătit minuţios fiecare interviu, documentându-mă asupra vieţii şi performanţelor invitaților la dialog, realizând un scenariu de desfăşurare propriu-zis. Fiecare dialog realizat are ca punct de plecare câte o reflecţie asupra domeniului din care face parte persona-litatea respectivă. Istoria abundă în zeci de exemple de oameni remarcabili ce s-au confruntat cu multe obstacole, dar care, în final, au strâns multe reușite în propriul palmares. Cum au depășit aceștia eșecul și cum au găsit puterea de a continua, este o curiozitate pe care cercetătorii au studiat-o, ajungând la același răspuns: curaj, ambiție, motivație. Aceste stări țin de structura interioară a fiecăruia, iar lecția lor este însușită la timpul potrivit și în ritm propriu. Cineva spunea că viața nu este altceva decât un vis, iar visul nostru poate deveni o capodoperă ai cărei artiști suntem chiar noi.
Cum succesul nu este un rezultat ce cade singur în brațele unui om și trebuie să muncim permanent pentru a-l obține, am hotărât să aducem în atenția cititorilor crâmpeie din poveștile de viață ale unor persoane ce mi-au intersectat drumul vieții la un moment dat și pentru care nutresc un adânc respect. Oricine știe că poveștile reprezintă punți de comunicare între oameni. Că prin intermediul lor relaționăm cu semenii și reușim să creăm amintiri cu ei. Transmitem emoții și devenim curioși să aflăm alte și alte capitole din viața prietenilor, fie virtuali sau reali. Ne punem în valoare calitățile native de povestitori sau chiar regizori și suntem nerăbdători să intervenim, poate, cu sfaturile noastre acolo unde povestea nu se derulează după propria viziune.
Mi-am ales singur partenerii de dialog, punând accent pe relevanţa unui eveniment din viaţa fiecăruia, pe nevoia de clarificare a unor aspecte din creaţia acestora, pe abordare a unor teme de actualitate și, de ce nu, şi pe mândria sa de a sta de vorbă cu oameni de seamă, pe care rar îi întâlneşti în viaţă. Interlocutorii au strălucit în răspunsuri frumoase şi inteligente, în care s-au derulat idei şi reflecţii despre artă şi cultură, despre viitorul acestora şi nu în ultimul rând despre „criza” care bântuie şi aceste domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *