◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

CFR CLUJ, Europa League VIVAT DAN PETRESCU !

CFR Cluj a făcut instrucție și școală de fotbal cu bulgarii, la ei acasă, cu 12.000 de spectatori în tribune, fără nicio distanțare sau măsură de protecție!
 
Campioana ultimelor 3 ediții în România, CFR Cluj, s-a impus categoric la Sofia, unde a câștigat în mod spectaculos cu 2-0 în fața uneia din echipele-fanion ale țării vecine, TSKA Sofia, făcând instrucție cu bulgarii și dându-le o mare lecție de fotba în Grupa A din Europa League.

Iar asta în condițiile în care tribunele au fost înțesate de spectatori, circa 12.000 care au stat ca ”sardelele” în trribune și au făcut o gălăgie de nedescris, ca și cum nu ar fi existat niciodată și nici nu ar exista vreo pandemie, ba dimpotrivă, ca și cum toată lumea ar fi sănătoasă tun iar fotbalul s-ar juca exact ca pe vremea lui Pele și Eusebio, adică fără restricții!

Odată cu această victorie, campioana a devenit, în mod firesc, cea mai bine clasată echipă din România în ceea ce privește coeficientul UEFA.

CFR Cluj, simbolul fotbalistic al României

Rezultatele foarte bune ale clujenilor în ultimii ani se văd acum și în clasamentul coeficienților UEFA. Înaintea partidei cu CSKA Sofia, CFR Cluj avea un coeficient de 15,5. Prin victoria din Bulgaria, ardelenii și-au mai adăugat două puncte la ”zestre”.

Au acum 17,5 și mai pot acumula destule puncte până la finalul campaniei continentale. Această cotă o va ajuta pe CFR Cluj la startul următorului sezon european. UEFA ia în considerare, în calculul coeficientului, rezultatele din ultimii cinci ani în Europa.

Astfel, campioana ar putea, în caz că va câștiga Liga 1, să fie printre capii de serie din preliminariile UEFA Champions League.

FCSB s-a prăbușit, CFR a urcat

Până acum, FCSB a fost mereu cea mai bine cotată formație din România la nivelul UEFA. În acest moment, gruparea patronată de Gigi Becali are 21 de puncte, însă lucrurile se vor schimba consistent începând din sezonul 2021/2022.

Cinci puncte vor fi scăzute din coeficientul celor de la FCSB, pentru că au fost obținute în ediția 2016/2017. Astfel, fosta Steaua va rămâne cu numai 16 puncte, fiind a doua din țara noastră, după CFR Cluj.

După superba victorie a ardelenilor la Sofia,”Regele” Hagi a fost impresionat de reușitele fostului său coleg de vestiar, Dan Petrescu: „Vreau să-l felicit pe Dan, suntem mândri de el, de CFR, e un lucru extraordinar că au câștigat. Dan Petrescu e ‘nebun’, precum Bielsa, e foarte bun.

”Regele” Hagi, puternic impresionat de CFR-ul lui Dan Petrescu

Conducerea CFR-ului i-a creat condiții, iar el, ca și manager, a făcut echipa să joace pe stilul lui. Fiecare antrenor are viziunea lui, fiecare are stilul lui. Important este să ai succes, iar Dan are succes. El este un exemplu pentru noi, este cel mai bun. El ne arată cum să ajungem în cupele europene.

Principiul meu de bază este să nu iau o echipă de pe drum. Greșelile mele au fost când am luat o echipă de pe drum. Când am luat o echipă de la început, am câștigat. N-am nevoie să revin pe bancă, am o muncă foarte bună în Academie, unde încerc să formez o nouă generație”, a declarat imediat după meci ”Regele” Gheorghe Hagi, la Digi Sport Special.

Rezultat final:

TSKA Sofia – CFR Cluj 0-2 (0-0), au marcat Mario Rondon (min.53) și Ciprian Deac (min. 74, din penalty). 

CFR Cluj este primul lider al Grupei A în Europa League.

Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *