◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Avram Iancu, nevoit să renunţe la înotul pe fluviul Mississippi

Recunoscut pentru perfor-manţele sale în înotul extrem în ape deschise, bibliotecarul român Avram Iancu este nevoit să renunţe la proiectul prin care şi-a propus ca în luna iunie să străbată fluviul Mississippi, de la formarea sa în Lacul Itasca, până în Golful Mexic.

Polisportivul din oraşul Petroşani a anunţat recent că nu mai poate înota pe cursul fluvi-ului Mississippi din cauză că nu a reuşit să obţină toate aprobările necesare pentru un asemenea de-mers complex, însă a dat asigurări că nu a renunţat la proiect.

Chiar în situaţia în care documentele necesare s-ar perfecta în scurt timp, Iancu a calculat că este foarte târziu să mai plece înot, de-oarece are nevoie de cel puţin pat-ru luni pentru a finaliza parcursul pe fluviul american şi, pe măsură ce ne apropiem de perioada toamnei, vremea i-ar putea pune probleme.

„Este un proiect extraordinar de complex, mai complex decât cel prin care am parcurs fluviul Dunărea. Acest proiect nu presupune doar efortul, în sine, aprobările pe care trebuie să le primesc  pentru  a  putea  înota  într-un fluviu atât de lung,  străbate întreg continentul american.

 Din păcate, nu am reuşit să primesc toate aprobările necesare pentru acest demers, fapt pentru care proiectul e… cam tras pe linie moartă.

Este foarte târziu, suntem în perioada  la care, anul trecut, începusem deja înotul pe Dunăre.

 Dacă acolo mi-au trebuit trei luni, pentru Mississippi ar fi nevoie de patru luni, ceea ce ne duce, mult prea mult, în adâncimea anului. Ca o glumă, ne prinde iarna până să ajungem în Golful Mexic”, a spus Avram Iancu.

Foarte ambiţios din fire, bibliotecarul din Petroşani a ţinut să precizeze că nu exclude alte proiecte pe care le-ar putea duce la îndeplinire.

„Ţin foarte mult la acest proiect legat de fluviul Mississippi şi există şanse ca el să fie reluat în viitor. Pe de altă parte, voi continua cu alte încercări pentru că, din fericire, pe Pământ este sufiecientă apă unde voi putea să înot. Poate chiar anul acesta voi începe un alt proiect”, a completat Iancu.

Reamintim că în primăvara acestui an, românul Avram Iancu a anunţat că intenţionează să străbată înot cei 3.730 de kilometri ai fluviului Mississippi. Petroşeneanul este cunoscut pentru că a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi a parcurs, în acelaşi mod, cei 2.860 de kilometri ai fluviului Dunărea, de la izvoarele din Munţii Pădurea Neagră, până la vărsarea în Marea Neagră.

mioritausa.news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *