◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Eveniment cultural la Palatul Mogoșoaia, sâmbătă, 31.10.2020

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia găzduiește în perioada 31 octombrie – 31 decembrie 2020, la galeria Cuhnie, un nou proiect expozițional semnat de artistul Sergiu ChihaiaIT`S UP/DOWN TO US.

Deschiderea va a avea loc sâmbătă, 31 octombrie la ora 16:30, în prezenta artistului, respectând restricțiile cerute de normele sanitare în vigoare. Evenimentul va  fi transmis  live pe  pagina de  fb a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia.

            Artistul propune o instalație de mari dimensiuni: un copac în mărime naturală reconstruit din crengi rupte, tăiate și abandonate cu puncte de joncțiune și fixare din PET-uri de plastic care au fost stabilizate termic – pentru spațiu. Instalația emerge organic către spațiile conexe, unde regăsim piese care redau la nivel vizual povestea recentă a naturii care se adaptează, își creează propriile forme și procedee de apărare, care își dezvoltă un  „sistem imunitar – vegetal” propriu capabil să reacționeze la agresiunile poluării constante.

Expoziția este  de fapt o metaforă vizuală în care artistul pune în scenă un proces tacit, care trece aproape neobservat în dinamica cotidiană, un proces care generează noi structuri vegetale, morfologii stranii, excrescențe și malformații organice pe care natura, copacii in special, le dezvoltă ca reacție la coabitarea cu plasticul. Atmosfera dihotomică care oscilează între natural și artificial, între organicitate și nefiresc descrie, de facto, coordonatele lumii actuale, relația pe care omul la nivel de individ, dar și ca parte dintr-un grup social, o are cu natura. O relație istorică, care a debutat odată cu epoca marii industrializări, dar care acum trebuie fundamental redefinită.

                                                                                                                        Ana Negoiță | curator

            Expoziția poate fi vizitată respectând normele de protecție și combatere COVID19,în vizoare: în interiorul galeriei este permis  un număr de maximum 20 de persoane simultan, iar în exterior de 50 de persoane; purtarea măștilor, respectarea distanței sociale de 2 m și dezinfectarea mâinilor este obligatorie.

Evenimentul beneficiază de sprijinul partenerilor Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia: Asociația Interarte, Observatorul Cultural, MODERNISM, Radio România Cultural.

            La parterul palatului poate fi vizitată expoziția care prezintă o selecție din colecția de artă contemporana a Centrului Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia, iar in  sălile de la etaj este expusă colecția Nasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *