◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

CONGRESUL NUMEROLOGILOR DIN ROMÂNIA, cel important eveniment de profil al anului 2020 

Cel de-al doilea Congres al Numerologilor din România, cel mai important eveniment de profil al anului, i-a reunit online, sâmbătă, 24 octombrie 2020, pe unii dintre cei mai reprezentativi speakeri numerologi – psihologi, ingineri, IT-iști, profesori, traineri, economiști, arhitecți, farmaciști, jurnaliști, într-un schimb de experiență relevant în domeniu, pe o tematică de interes major, mai ales în acest an ce ne-a adus în fața unora dintre cele mai mari provocări din istoria recentă a omenirii: „Relațiile în plan familial și social” (bunăstarea relațională, bunăstarea familială și bunăstarea socială).

Scopul declarat al evenimentului a fost recunoașterea și promovarea numerologiei ca instrument de cunoaștere și de cercetare de maximă importanță în dezvoltarea personală și profesională a oamenilor, dar și deschiderea de noi orizonturi de cercetare interdisciplinară.

 Cuvântul de deschidere a fost adresat de Anatol Basarab, specialist psiholog în consiliere pedagogică și educațională, cu studii aprofundate de parapsihologie, numerolog recunoscut internațional pentru exactitatea analizelor sale, autor al unor tehnici psiho-energo-informaţionale cu aplicabilitate în domeniul psihologiei şi al dezvoltării personale, implicat de asemenea  în diverse proiecte de analiză a situației migraționale, autorul cărţilor Proprietarul Galaxiei”, Numerologia în viaţa fiecăruia” și Viața care ne trăiește”.

Visele se împlinesc. Este ceea ce se întâmplă astăzi. Suntem la a doua ediție a congresului, iar pentru mine, cofondator al Asociației Numerologilor din România, este un mare succes, pentru că un astfel de eveniment este o mare responsabilitate și se constituie într-o dovadă a unei creșteri. Asociația noastră crește, se dezvoltă și sunt absolut sigur că ne vom întâlni și al treilea congres, și la al patrulea, devenind în felul acesta o tradiție. Astfel de momente sunt posibile pentru că una dintre condițiile necesare și suficiente în apariția oricărui context de acest gen sau în împlinirea oricărei dorințe sunt și oamenii. Pentru că totul se face prin oameni și cu ajutorul oamenilor. Pentru posibilitatea acestui congres a fost nevoie de-a lungul timpului să se formeze o echipă de care sunt foarte mândru și căreia îi mulțumesc. Totodată le mulțumesc tuturor celor care astăzi sunt alături de noi online, tuturor celor pasionați de numere, care fac pași în direcția studiului și a dezvoltării personale cu ajutorul instrumentului care se numește numerologie”, a declarat Anatol Basarab.

Adriana Nicolae, președinte al Asociației Numerologilor din România, membru fondator, alături de Anatol Basarab și Daniel Nicolaelicențiată în litere și psihologie, jurnalist, editor de carte, consilier și trainer, coautor al volumului „Anul devenirii tale”, a transmis, la rândul său, mesajul organizatorului: „Acest congres aduce în prim plan relația. Cum să ne curățăm în primul rând relația cu noi și apoi relația cu ceilalți. Pentru că, așa cum suntem obișnuiți să nu mergem seara la culcare murdari și înfometați, în relația cu noi înșine nu reușim să facem acest lucru și implicit nici în relația cu ceilalți. Este important să știm că toate relațiile au nevoie de echilibru, de curățare, de atenție și de grija noastră. Dacă reușim să privim relația ca pe un organism viu o să vedem câtă nevoie are această relație, atât cu noi, cât și cu ceilalți, și de hrană, și de grijă, și de respect. Suntem cu toții conștienți de faptul că pentru a avea relații funcționale, fiind deja demonstrat științific că atât durata, cât și calitatea relațiilor noastre depind de modul în care ne raportăm noi la noi înșine, vom avea o idee mai clară despre cât de importantă este în primul rând relația cu noi, pentru că, din nou, este un mare paradox că avem așteptări de la ceilalți, dar în relația cu noi nu știm ce anume să cerem, ce anume să oferim și atunci totul se complică. Din punctul acesta ce vedere, prezentările ce compun această ediție a congresului aduc perspective noi, pe unii ne vor scoate chiar in confort, din pătrățelul nostru pe care îl considerăm realitate și ne vor ajuta să vedem din mai multe unghiuri, înțelegând astfel complexitatea vieții pe care o trăim. Îi mulțumesc echipei ANR și lui Anatol Basarab pentru că ne unește și ne inspiră”.

Profesia de numerolog sau consultant în domeniu nu este recunoscută în România, nu există în codul CAEN (așa cum există cea de astrolog, de pildă), de aceea, orice pas – cât de mic, în direcția unei acceptări oficiale este foarte important. În general, o astfel de recunoaștere este rezultatul multor eforturi susținute, printre acestea regăsindu-se și Congresul Numerologilor din România, ca sinteză a studiilor de numerologie care se afirmă la scară internaţională, dar și ca argument al interdisciplinarității acestei cunoașteri.

În noul context al pandemiei Sars Cov 2, cu modificările generate în toate planurile vieții: medical, economic, educațional, cultural și social, un program complex de conștientizare, bazat pe analiza numerologică a statisticilor oficiale, ar putea ajuta la crearea pentru România de politici sociale, educaționale și culturale eficiente și respectând întru totul ideea de ecologie, înțeleasă la toate nivelurile, centrate pe interesele omului, cetățeanului, românului.

Invitații speciali ai evenimentului au fost ing. Gheorghe Bozocea, autor, între altele, al volumelor „Numerele, un miracol”, „Gânduri despre om”, „Amprentele”, care a împărtășit publicului (sub tema „Disciplina și jocul cu numerele în devenirea omului”), momente speciale ale conștientizării principiilor mecanicii la nivel subtil și a prezenței numerelor în viața proprie, dar și a nostră, a tuturor, și arh.Maestru Cristina Groza, președintele Asociației Internaționale de Feng Shui – filiala România, singurul maestru acreditat IFSA (Asociația Internațională de Feng Shui) în țara noastră și unul dintre cei patru maeștri Feng Shui acreditați din Europa. Cu o bogată experiență internațională, ce însumează 15 ani de practică în sistemele Feng Shui și Ba Zi (Coloanele destinului), Cristina Groza a concentrat în prezentarea sa („Despre vectorul 2 5 8, cu elemente de metafizică chineză. Semnificația numerelor în știința Feng Shui”) informații privind eficientizarea unei anumite perioade a vieții (atât în plan personal, cât și în cel profesional) și a vorbit despre cum anume putem locui inteligent folosind numerele.

În cadrul celui de-al doilea Congres al Numerologilor din România au prezentat comunicări: Alexandru T. Zărnoianu („Muzica și alchimia socială”), Roxana Iorgulescu Bandrabur („De la Pinocchio, la  androidul T – 1000, prin vectorul 2 5 8”), Bogdan Ungureanu („Codul Sursă, între poruncă și alegere”), Andra Pîrnuță („Temperamentele – corespondențele psiho-fizice ale elementelor naturii și folosirea lor pentru armonizarea relațiilor interumane”), Corina Stratulat („Rolul corect asumat în cadrul unei organizații”), Alexandra Mihărtescu („5 – stima de sine sau imaginea mea în social”), Adam Andreas Stavarache („Tainele sufletului sub energile 258, descifrate prin puterea numelui”), Violeta Husti („TU (2), EU (5) și LUMEA (8), prin simbolistica Tarotului”), Anca Ramona Botezat („Relația părinte – copil, prin vectorul 2 5 8”), Ioana Maria Mirea („Relațiile în plan social și familial, cu accent pe importanța înțelegerii acestora în contexul sănătății fiecăruia dintre noi”).

Punctul culminant a fost reprezentat de prelegerea „Scenariul mecanismelor globale ale omenirii – 6 tipuri de arme folosite în procesul de globalizare”, o amplă analiză asupra acestui fenomen obiectiv – proces de concentrare a tuturor resurselor, inclusiv umane, cât și a managementului întregii umanități într-o singură mână, într-un singur centru, manifestat din cele mai vechi timpuri și până azi. O temă de pregătire a anului 2021 și a unei perioade ce se va deschide cu acesta, în care atenția se mută pe un vector mult mai fin (1 4 7), legat de sfera noastră psihică, a concepțiilor spirituale și care se va constitui în temă centrală a congresului de anul viitor.

De asemenea, participanții la congres s-au bucurat de două inedite prezentări: „Bijuterii personalizate numerologic – ASHA & A 13-a poartă”, ce poartă semnătura Alexandrei Strugariu și a lui Alexandru T. Zărnoianu, și „Jocul Arcanelor” by Saint Andreas Wear Fashion House, un joc-călătorie în lumea taro-numerologiei făcut posibil de Olivia-Andreea Terzea, Adam Andreas Stavarache, Viorel Gabriel Titu, Tatiana Tudor, Gabriela Gheorghe și Andrei Vlad.

Evenimentul a fost prezentat și anul acesta de dr.Diana Mețiu, numerolog, expert în comunicare, business și life coach, specialist în desen holistic.

 Sponsorii evenimentului: Editura FOR YOU, Bistro Raw Vegan, Jidvei, Presto Pizza, One Finger Productions Studio. Componenta tehnică a evenimentului a fost asigurată de Alexa Event, One Finger Productions Studio și podcast „Devii Conștient”.

Claudia Motea

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *