◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Ziua Naţională a Radioului – 92 de ani de la prima transmisiune în eter

Radio România marchează duminică 92 de ani de la prima transmisie în eter. „Alo, alo, aici Radio Bucureşti…” au fost primele cuvinte care s-au auzit la radio.

Profesorul Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou înfiinţatei Societăţi de Difuziune Radiotelefonică din România, este cel care a făcut acest fapt posibil.

Ca recunoaştere a rolului în istoria României, Parlamentul României a adoptat, pe 24 decembrie 2019, Legea nr. 255/2019 privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Din 1928, radioul public şi-a asumat o misiune extrem de importantă şi, în cei 92 de ani de existenţă neîntreruptă, a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României.

„Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, radioul public a rămas un reper de credibilitate”, a transmis instituţia într-un comunicat.

Cu o cotă de piaţă de 30% la nivel naţional şi cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic, Radio România este lider de piaţă, conform ultimului studiu de măsurare a audienţei.

Radio România Actualităţi rămâne pe primul loc în Bucureşti, cu o valoare a cotei de piaţă de 16,5%, mult deasupra următorilor clasaţi, fiind ascultat zilnic de 231.000 de ascultători.

Duminică, posturile RR marchează aniversarea cu diverse emisiuni şi intervenţii speciale.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *