România, salvată de la retrogradare, deși ”a tremurat” timp de șase minute. Miza partidei cu Irlanda de Nord, de la Belfast

După anularea partidei cu NorvegiaRomânia va juca pe 18 noiembrie pe Windsor Park, din Belfast, în fața Irlandei de Nord, într-un meci care putea fi mai complicat, dacă britanicii ar fi învins Austria.

România, salvată de la retrogradare: Mirel Rădoi & Co rămân în Liga B

Irlanda de Nord a cedat în Austria, scor 1-2, însă a deschis scorul în minutul 75, prin Josh Magennis. La acel scor înregistrat pe stadionul Ernst Happel, nord-irlandezii ar fi avut o șansă reală să evite ultimul loc în grupa 1 din Liga B.

Naționala lui Ian Baraclough ar fi acumulat patru puncte, cu trei sub echipa noastră națională, care are, teoretic, șapte, trei dintre ele urmând a fi obținute la ”masa verde”, cu Norvegia.

Până la urmă, austriecii au reușit să întoarcă rezultatul. Louis Schaub și Adrian Grbic au marcat, în minutele 81 și 87, aducând cele trei puncte pentru echipa lui Franco Foda.

Clasamentul și miza partidei de la Belfast, cu Irlanda de Nord

Astfel, clasamentul la acest moment arată astfel:

  • Austria 12 puncte
  • Norvegia 9 puncte
  • România 7 puncte (dacă le primește de la UEFA pe cele trei cu Norvegia)
  • Irlanda de Nord 1 punct

În mod normal, România va rămâne în Liga B și în ediția următoare. Singura problemă ar apărea dacă nu ar obține niciun punct din partida anulată cu Norvegia. Într-un asemenea scenariu, improbabil, selecționata lui Rădoi ar avea patru puncte și meciul de la Belfast s-ar dovedi decisiv (în tur, la București, România a terminat la egalitate cu Irlanda de Nord, 1-1).

Rezultatul de la Viena consfințește și faptul că echipa națională nu mai are nicio șansă de a câștiga grupa. Ar putea ajunge totuși pe poziția a doua, cu o victorie la Belfast, având nevoie și ca Norvegia să nu ia punct în ultimul joc, în deplasare cu Austria.

Digisport.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.