◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

SĂ CELEBRĂM! Naționala lui Rădoi și a lui Burleanu s-a salvat magnific de la retrogradare

Naționala lui Rădoi și a lui Burleanu s-a salvat magnific de la retrogradare grație  ”bătrânului ” Bicfalvi, rateurilor irlandeze din Austria și punctele făcute ”cadou” de coronavirusul norvegian

Așa cum era de așteptat, foarte modesta echipă naţională de fotbal a României a terminat (doar) la egalitate, cu – de departe – cea mai slabă selecționată a grupei, 1-1 (0-0), miercuri seara, pe vechea arenă Windsor Park din Belfast, meciul cu Irlanda de Nord, în cadrul Grupei 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor.

Cum-necu, târâș-grăpiș, federația poate fi fericită pentru că şi-a îndeplinit mărețul obiectiv, acela de a nu retrograda și de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2022 Toată lumea a văzut însă o evoluţie extrem de modestă a echipei lui Rădoi, selecționer care, din păcate, pare a-și fi atins limita maximă a inspirației și a carierei la celebrul turneul final al ”europenelor” de tineret din Italia, 2019.

Revenind la măreața selecționată de seniori a aceluiași Mirel Rădoi, trebuie să notăm, fără nicio urmă de bucurie, faptul că ”magnifica” salvare a României de la retrogradare se datorează, aproape exclusiv, punctelor venite de la coronavirusul norvegian, bâlbelor nordirlandeze din Austria și, desigur, ”bătrânului” Bicfalvi.

Culmea, tot ”lanterna” grupei, Irlanda de Nord a deschis scorul după pauză, în min. 56, ”scoțianul” lui Midlothian, Liam Boyce (29 de ani), în urma unei faze fixe. Cu mari eforturi, pe final de meci (min.81), România a reuși o egalare chinuită, dar asta n-au făcut-o nici pe departe ”teribilii” tineri despre care s-a tot vorbit, ci un veteran de 32 de ani, fostul stelist de la începutul deceniului trecut (!), actualmente la Ural Ekaterinburg, pe numele său Erik Bicfalvi (FOTO), introdus pe teren – în disperare de cauză, dar și în mod inspirat, desigur – de selecţionerul Mirel Rădoi. Așadar, tot cu ”bătrânii! facem treabă până la urmă…

Prin urmare. povestea ”salvării” in extremis a României de la retrogradare nu a fost deloc simplă. De pildă, așa cum am mai arătat, Irlanda de Nord a cedat în Austria, scor 1-2, însă a deschis scorul în minutul 75, prin Josh Magennis. La acel scor înregistrat pe stadionul Ernst Happel, nord-irlandezii ar fi avut o șansă reală să evite ultimul loc în grupa 1 din Liga B. Britanicii, cu o victorie de care îii mai despărțeau  nici 10 minute,  ar fi acumulat patru puncte, cu trei sub echipa noastră națională, care ajunsese, teoretic,  la șapte, trei dintre ele datorându-se EXCLUSIV coronavirusului și urmând a fi obținute la ”masa verde”, pentru meciul anulat cu Norvegia, de la București. Noroc că finalmente austriecii au reușit să întoarcă rezultatul. Louis Schaub și Adrian Grbic au marcat, în minutele 81 și 87, aducând cele trei puncte pentru echipa selecționerului Franco Foda.

Austria a câştigat grupa, cu 13 puncte (a promovat în Liga A), urmată de Norvegia, 10 puncte, România, 8 puncte, şi Irlanda de Nord, 2 puncte (ambele obţinute cu România), care a retrogradat în Liga C.  

Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *