Inevitabil, vedeta lui CSM București a adus aminte de problemele financiare cu care se confruntă echipa lui Adrian Vasile. Cristina Neagu a transmis un mesaj clar pentru propria conducere.  

„Orice înfrângere e dureroasă, mai ales că am jucat acasă și ne doream victoria. Apărarea noastră nu a mers deloc astăzi. În atac vor apărea mereu unele greșeli, dar toate meciurile câștigate de noi au venit când apărarea a mers. Din păcate, astăzi nu a mers.

S-a acumulat oboseală, nu știu dacă e vorba de scădere de formă. Am avut puține antrenamente în ultimele săptămâni. Mai sunt unele fete care au mici probleme de sănătate, am pierdut-o și pe Alexandrina Barbosa. Cred că, per total, echipa a făcut o figură frumoasă în Liga Campionilor. Am pierdut, dar suntem pe locul 2 în grupă și avem șanse reale de a merge în grupele principale ale competiției. Mai sunt meciuri de jucat și păstrăm șanse.

Mai e și problema restanțelor salariale. Abia azi am primit salariul din iulie. O echipă care are pretenții în Liga Campionilor trebuie să-și respecte jucătoarele și să plătească salariile la timp!”, a „tunat” Cristina Neagu.

Cristina Neagu, înainte de European: „Nu sunt robot. România să nu se bazeze pe mine”

Cristina Neagu, de departe cea mai bună jucătoare a României din ultimii ani, a vorbit și despre Campionatul European care stă să înceapă. Întrebată despre faptul că toate speranțele suporterilor sunt legate de ea, Neagu spune că România „trebuie să se bazeze, în primul rând, pe o echipă închegată”.

„Nu vă bazați pe mine. Nu sunt robot, am nevoie de antrenamente, de meciuri. Cred că România trebuie să se bazeze, în primul rând, pe o echipă închegată. Am nevoie de timp, am nevoie de o perioadă îndelungată fără probleme de sănătate pentru a mă putea antrena. 

Dar, așa cum o spun mereu, echipa nu trebuie să stea în mine. Cred că toate fetele care sunt convocate trebuie să înțeleagă că echipa națională înseamnă altceva, ceva diferit față de echipele de club. Fiecare trebuie să aibă o responsabilitate la aceste meciuri ale echipei naționale”, a spus Cristina Neagu, intervievată de Digi Sport. 

Naționala feminină a României va participa între 3 și 20 decembrie la Campionatul European feminin. Turneul final era programat inițial în Norvegia și Danemarca, dar federația de handbal de la Oslo a anunțat că din cauza regulilor sanitare impuse de autoritățile norvegiene cu privire la COVID-19, nu mai poate fi co-organizator.

Programul României la EURO

  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania
  • 5 decembrie, ora 17:00 Polonia-România
  • 7 decembrie, ora 21:30 România-Norvegia

gsp.ro