„Tricolorele” au ajuns luni la Kolding, în Danemarca, acolo unde joi vor debuta la Campionatul European împotriva Germaniei. Înainte de plecare, Cristina Neagu, căpitanul României, a vorbit despre provocările pe care acest turneu final le propune. „E o perioadă ciudată pentru toată lumea, dar sunt recunoscătoare pentru că putem juca handbal, cred că Danemarca face o treabă extraordinară prin a ține acest turneu final de una singură. Prin asta arătăm că handbalul trăiește, că există în continuare. E fantastic ca în condițiile actuale să jucăm un turneu de o asemenea anvergură!”, a spus jucătoarea în vârstă de 32 de ani. 

Dorință, energie, unitate

 Interul stânga a subliniat, de asemenea, că echipa României se află într-o situație grea din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele este că nu a mai jucat o partidă oficială de aproape un an. 

 „Sunt fete care au debutat anul trecut la CM și care de atunci nu au mai jucat, acum o vor face și la un CE, în plus mai sunt și jucătoare care debutează la un turneu final. Cred că ăsta este un handicap foarte mare cu care pornim la drum, sper să-lCred că ăsta este un handicap foarte mare cu care pornim la drum, sper să-l putem suplini cumva printr-o dorință mai mare, printr-o energie mai bună, printr-o unitate de grup, mai ales în primele meciuri, ca să intrăm în formă cât mai repede” putem suplini cumva printr-o dorință mai mare, printr-o energie mai bună, printr-o unitate de grup, mai ales în primele meciuri, ca să intrăm în formă cât mai repede”, a spus Neagu.

 „De fiecare dată am avut suporterii români alături de noi, dar din păcate acum nu le este permis să fie în sală, însă ne vor susține din fața televizoarelor și sunt convinsă că vor fi alături de noi cu sufletul. Sper să le putem oferi niște victorii frumoase”- Cristina Neagu

Continuarea pe gsp.ro