10 Decembrie 2020 – Un an când Ziua Internaţională a Drepturilor Omului a suferit din cauza pandemiei

După ce întreaga naţiune, a suferit din lipsa ceremoniilor organizate în 1 Decembrie, ziua naţională a României şi a românilor, a urmat 10 Decmebrie, o zi care a fost declarată de ONU, Ziua Internaţionlă a Drepturilor Omului când, ca urmare a restricţiilor impuse de Organele Fito Sanitare, nu a mai fost posibilă, organizarea unei ceremoni de talie internaţionlă, aşa cum am obişnuit să facem anual, şi în România la singurul Monument pentru Drepturilr Omului din Bucureşti. Păstrând proporţiile legate de restricţiile pandemiei, s-au depus câteva coroane de flori la Monumentul Drepturilor Omului, în semn de recunpştinţă pentru, martirii neamului care s-au jerfit în lupta pentru apărarea drepturilor omului.

După momentul depuneri coronelor, pe care l-am imortalizat în diverse imagini şi filmuleţe, ne-am retras în sala de Conferinţă a OADO (Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului), unde am organizat un moment de premiere, a unor personalităţi din viaţă socio-politică românească, care a avut o bună colaborare în anul 2020, dar şi unor membri ai OADO, care ne-au susţinut şi participat alături de noi, la activităţile specifice privind cunoaşterea, respectare şi apărarea drepturilor omului. Am continuat să socializăm în jurul mesei de presidiu, la un fursec, o cafea, un ceai şi un suc natural. Am păstrat măştile pe faţă şi distanţa socială, încercând ca în decursul celor câteva ore, să nu depăşim numărul de 20 de persoane impus de guvern, la întâlniri şi ceremoni oficiale.

Aşteptăm, un an nou, în care, datorită vaccinului, pe care, cu bunăvoinţa Statului Român, ca să ni-l administrăm, o sa scăpăm de această pandemie păcătoasă cu gândul că v-om reveni la un mod de viaţă cât de cât normal şi sănătos.Prof. Univ. Dr. Florentin SCALEŢCHI

Preşedinte Fondator OADO

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.