◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Viața lui Eminescu – episodul 10 – Ultimii ani de viață

În ultimele două episoade am vorbit despre conspirația anti-Eminescu din anul 1883, care a dus la eliminarea lui din viața publică, și despre ziua fatidică de 28 iunie, același an, ziua în care a fost pus în cămașa de forță. Dovezile pe care vi le-am prezentat arată cu claritate că marele geniu poetic și marele jurnalist a căzut victimă intereselor politice externe. Prin urmare, el nu a dispărut de pe scena socială și culturală pentru că a înnebunit, după cum susțin ignoranții sau detractorii, ci pentru că a fost sacrificat în numele unor jocuri geopolitice.
În episodul de astăzi, vom merge cu povestea mai departe și o să vă dăm detalii despre ultimii săi ani de viață: anii în care a scris multe dintre cele mai cunoscute poezii, anii în care a fost tratat medical cu injecții cu mercur, fatale până la urmă.
Pornim la drum împreună cu scriitorul și jurnalistul Miron Manega, director editorial al revistei Certitudinea, purtător de cuvânt la Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Serialul VIAȚA LUI EMINESCU (Necenzurat) este realizat cu suportul domului Ioan Curtean de Hondol și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Vizionare cu folos!
Daniel Roxin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *