◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

In memoriam IOAN PĂREAN – jurnalist militar sibian

   Cred că nici nu s-a uscat cerneala pe legitimația de membru U.Z.P.R. a jurnalistului militar sibian IOAN PĂREAN, când iată că firul vieții lui s-a oprit brusc, într-o zi friguroasă de ianuarie, la vârsta de 65 de ani.

   Colonelul (r) Ioan Părean este un condeier cu vechi state de serviciu în breasla jurnalistică. Înzestrat cu un verb vivace, frust și direct, care nu prea ținea seama de măriri sau de ierarhii sociale, posesor al unui spirit de observație ascuțit și penetrant, stăpân al unei limbi românești plină de șăgalnic umor și al unei exprimări bogate și ilustrative, Ioan Părean a fost editorul, redactorul șef și principalul condei al publicației trimestriale REZERVISTUL SIBIAN, apărută timp de șapte ani sub egida Filialei Județene „Gl. Ilie Șteflea” Sibiu a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filială al cărei președinte era din anul 2012.

   Născut la Orlat, comună de frunte a Mărginimii Sibiului, ofițer de Vânători de Munte, armă de elită a Armatei Române, Ioan Părean era un patriot înflăcărat, căruia îi păsa de țară și de popor și care încerca, prin articole bine țintite, să țină trează conștiința națională a celor din jurul său și să satirizeze racilele de tot felul ale societății românești actuale.

   Bun camarad, om de mare omenie, a fost sufletul asociației sibiene a pensionarilor  militari, pentru care organiza anual zeci de excursii în țară și în străinătate, organiza manifestări cultural-literare, invita oameni de seamă ai Sibiului și ai țării, ținea legătura cu camarazii din alte județe și colabora cu numeroase publicații militare și civile din întreaga țară.

   A fost un om demn de cel mai mare respect și pierderea lui o simțim acut toți cei care l-am cunoscut.

   Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

   Fie-i memoria binecuvântată și amintirea de neuitat!

Dorin Ocneriu, Filiala U.Z.P.R. Arad, 

camarad și prieten al ilustrului răposat pomenit aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *