◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

ÎNTRE ”REGALUL” LUI SĂNDOI ȘI URLETELE DE DURERE DIN COVASNA

Se joacă la foc continuu, ca în ”epoca glaciară”! CFR Cluj câștigă MECIUL GROAZEI (ambulanță, coate rupte, cartonașe roșii) în Covasna, egalează FCSB-ul și merge spre al 4-lea titlu consecutiv
 
După unica restanță a turului (Viitorul-Hermannstadt 2-1, luni, 11 ianuarie), prima etapă a returului, a 16-a a sezonului regulat, s-a jucat săptămâna trecută de marți până vineri inclusiv, ca la ”rafală”, cu câte 2 meciuri în fiecare zi, ”umplând” astfel toată săptămâna cu fotbal.
Asta pentru că, fără nicio zi de pauză, Liga I a continuat chiar din ziua următoare, de sâmbătă 16 ianuarie mai departe, fără oprire, tot zi de zi.
 
Iată rezultatele:
 
Etapa a 16-a
 
Gaz Metan – Voluntari 2-0, U Craiova – Sepsi 0-0 (marți 12 ian), Chindia Târgoviște – Poli Iași 1-1, Hermannstadt – Dinamo 0-2 (mi 13 ian), Botoșani – FC Argeș 0-1, CFR Cluj – Academica Clinceni 3-1 (j 14 ian), UTA – Viitorul 0-0, FCSB – Astra Giurgiu 3-0 (vi 15 ian).
 
Etapa a 17-a, primele 4 meciuri
 
Dinamo – Chindia Târgoviște 0-1 (s 16 ian), FC Argeș – Gaz Metan 1-1, 
Sepsi – CFR Cluj 0-1, Clinceni – Hermannstadt 0-0 (ultimele trei meciuri, duminică 17 ian).
 
Cel mai semnificativ meci a fost cel de duminică, de la Sf. Gheorghe, unde campioana ultimelor 3 ediții, CFR Cluj, a întâlnit un Sepsi cu mare chef de fotbal și de victorie. Partida a avut o primă repriză aparținând categoric covăsnenilor și o a doua cu scene de groază și durere, dar și cu spectacol, pe un ger de crăpau pietrele și trosneau bocancii, de vreo -12 grade. Finalmente, clujenii au câștigat foarte greu, având superioritate numerică, în ultimele 18 minute de joc!
Așadar, de 72 de minute au avut nevoie campionii pentru a marca pe terenul neverosimil de înghețat. Dar la Sf. Gheorghee am văzut și ambulanța pe teren, cu scene de coșmar: Florin Ștefan (24 de ani, fundașul stânga al lui Sepsi) a fost scos cu amintita ambulanța de pe teren (vezi FOTO), după ce a fost lovit, nota bene!, de propriul portar, în săritură, la o fază din minutul 60. S-a aflat mai apoi că lui Ștefan i-a sărit cotul și urma să intre în operație de urgență. Din nefericire, până la sosirea ambulanței, ultra ghinionistul internațional român a urlat de durere zeci de secunde, iar jocul a fost întrerupt mai bine de 5 minute.
Dar stați puțin! Cum notam mai sus, a mai fost și un cartonaș roșu, pe care l-a văzut covăsneanul Rachid Bouhenna, după ce a „măturat” terenul cu veteranul clujean Ciprian Deac.(34 de ani), care a scăpat ca prin minune de o accidentare gravă. Iar suspansul nu s-a încheiat aici. Celebrul arbitru arădean Ovidiu Hațegan a comis-o grav pe finalul confruntării de la Sf. Gheorghe. În minutul 93 al partidei, clujeanul Luis Aurelio a șutat spre poarta lui Niczuly, dar grecul Deligiannidis a respins CU BRAȚUL DREPT, în corner, din fața porții goale! Penalty clar pentru CFR, însă galonatul „central” cu ecuson FIFA, timorat probabil de gazde și gândind că oaspeții oricum vor câștiga, a acordat doar corner pentru clujeni. C-așa-i în … fotbal!
 
În fine, să mai remarcăm că nou încropita echipă a lui Dinamo, cu toate chinurile și suferințele ei, putea să se afle acum pe un loc de play-off, dacă nu ar fi dat pe pere ce a luat pe mere. Mai exact, așa cum probabil ați remarcat în rezultatele de mai sus, după ce au câștigat neașteptat un meci foarte greu la Sibiu, ”câinii roșii” au pierdut, aproape neverosimil, acasă, cu Chindia Târgoviște, grupare care mai ieri juca în Liga a II-a. Dacă ar fi învins, dinamoviștii urcau pe locul 6. Așa, au rămas doar cu lecția de tactică și de uriașă inteligență fotbalistică primită, în primul rând, de la tehnicianul oaspeților, nimeni altul decât fostul mare internațional al ”Craiovei Maxima”, Emil Săndoi (ÎN FOTO), care, la 55 de ani, dovedește din nou că este și un mare antrenor, după ce a condus echipe de primă rang, precum U Craiova, Viitorul Vaslui, Pandurii Tg: Jiu, FC Argeș, Concordia Chiajna, dar și România Tineret (2006-2013), iar până acum, iată, a dus Chindia în primele 6 team-uri ale României.
 
Programul meciurilor rămase din ETAPA A 17-a:
 
Iași – Botoșani și Astra – U Craiova (luni, 18 ianuarie)
Voluntari – UTA, Viitorul – FCSB  (marți 19 ianuarie).
 
CLASAMENT LA ZI
 
 1. FCSB                     37 p (40-15 golaveraj)  
 2. CFR Cluj                37    (22-7)
 3. U Craiova               33    (19-9)    
 4. Sepsi OSK             28    (24-14)
 5. Clinceni                  26    (17-13)
 6. Chindia                   24    (14-13)
 
 7. Viitorul                    21    (21-20)
 8. Gaz Metan              20     (22-27)
 9. Dinamo                   19     (20-19)
10. Botoșani                18     (21-23)  
11, UTA                        18     (13-25)
12. Astra Giurgiu          16     (21-24)
13. Hermannstadt        16     (17-25)
14. Voluntari                 15    (20-27)
 
15. FC Argeș                15     (16-25)  
16. Poli Iași                   15     (15-36)  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *