◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Nostalgia

DIN PARTEA AUTORILOR

Am inclus în acest volum mai multe articole apărute, sub semnătura noastră, în Observatorul militar, prestigiosul săptămânal editat de Ministerul Apărării Naționale, în ciclurile tematice „Idei în ofensivă”, „Strategii XXI”,  „Lumea de azi” și „Istorie”, precum și un studiu dedicat Conferinței de Pace de la Paris, care a văzut lumina tiparului în volumul Centenarul Conferinței de Pace de la Paris. 1919 – 1920. Informare bibliografică adnotată (București, Editura Militară, 2019).

De asemenea, propunem cititorilor un fragment din volumul Napoléon. Singurătatea puterii, aflat în pregătire, pe care intenționăm să-l publicăm în primul trimestru al anului viitor, fiind cunoscut faptul că, la 5 mai 2021, se împlinesc 200 de ani de la moartea Împăratului, în exilul său din insula Sfânta Elena.

Aidoma scriitorului francez Luc de Clapiers, marchiz de Vauvenargues, autorul unor celebre Maxime și reflecții, credem și noi că „Dacă am scris ceva pentru învățătura noastră sau pentru a ne ușura inima, se prea poate ca reflecțiile noastre să fie folositoare și altora […]; căci nimeni nu este singur pe lume, în felul lui; și niciodată nu suntem nici atât de adevărați, nici atât de energici, nici atât de patetici, ca în momentele în care tratăm lucrurile pentru noi înșine”.

O lucrare normală, aparent nepretențioasă și, poate, la îndemâna oricui, prezentul volum este, totuși, o realizare complexă, laborioasă, condensată în conținut, care însumează, fie și numai parțial, modesta noastră expertiză și preocupare în domeniile abordate, fiind rezultatul unor atente investigații științifice. Fără niciun fel de tendință justificativă, tot așa cum credem că la prezentul volum se pot adăuga alte informații și completări menite să configureze mai bine tematica, diversă, tratată, conferindu-i astfel o valoare mai mare, avem convingerea că, pe ansamblu, lucrarea reprezintă o construcție interesantă și utilă, o sursă de întrebări, dar și de posibile răspunsuri.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *