◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

SIP condamnă represiunea împotriva jurnaliștilor din Cuba

Apel urgent  la comunitatea internațională

 Societatea Interamericană a Presei (SIP) a condamnat reținerea în Cuba a unei jurnaliste, a artiștilor și a intelectualilor, și a cerut autorităților să-i elibereze imediat pe toți. Organizația emisferică a  solicitat comunității internaționale să denunțe atrocitățile și încălcările drepturilor omului de pe insulă.

Jurnalista independentă Camila Acosta de la   portalul de  știri „CubaNet Noticias” a fost reținută și nu se știe unde se află. Alți artiști și scriitori, care se pregăteau să participe omagierea lui José Marti în ajunul celei de-a 168-a aniversări a nașterii sale, au fost arestați și eliberați ulterior, a informat portalul de știri independent “14ymedio”.

S-a aflat, de asemenea, că poliția politică este cu ochii pe președinta jurnaliștilor, Iliana Hernández, un colaborator al CiberCuba,  dar și pe  Luz Escobar de la „14ymedio”. Ieri, jurnalistul Yoe Suárez a fost interogat de poliția politică și amenințat cu infracțiunea de „mercenariat”.

„Condamnăm agravarea represiunii, amenințările și cenzura împotriva presei independente și a jurnaliștilor, a activiștilor și a cetățenilor, împotriva cărora guvernul președintelui Miguel Díaz-Canel folosește Codul penal și decretele arhaice pentru a-i pedepsi și a le reduce dreptul la libertate de exprimare.”, au  declarat la unison Jorge Canahuati și Carlos Jornet, președintele SIP și președintele Comitetului pentru libertatea presei și a informației.

Jorge Canahuati, președintele “Grupului Opsa” din Honduras, și Carlos Jornet, directorul cotidianului “La Voz del Interior” din Córdoba, Argentina, au reiterat urgența ca întreaga comunitate internațională „să  se facă imediat auzită și să denunțe atrocitățile și încălcările drepturilor omului de pe insulă” .

Sursa: SIP  

                                                  Elena Chiriță

                  Reprezentanta UZPR pentru America latină și Caraibe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *