default-logo

LEGEA SUVERANITĂȚII. MODIFICARI DE ULTIMĂ ORĂ – Subminarea economiei naționale se va pedepsi cu până la 25 de ani de închisoare

O inițiativă cetățenească lansata în urmă cu puține zile a produs un interes uriaș in rândul românilor. Este vorba despre “Legea suveranității”, propusa de avocatul Dan Chitic (foto). O lege care va avea rolul de a proteja in mod real economia românească (click aici pentru a citi).

Totuși, pentru ca legea sa devina realitate este nevoie ca inițiativa sa strângă un număr de 100.000 de semnături din partea romanilor, urmând ca apoi sa fie trimisa in Parlament spre adoptare. Pana atunci, avocatul Dan Chitic a făcut noi completări la “Legea suveranității”, in urma sugestiilor primite din partea romanilor.

România, groapa de gunoi a Europei

Printre completările aduse, si făcute publice de Chitic pe Facebook, se numără cea privind interzicerea introducerii in tara a deșeurilor de orice natura (o prevedere extrem de importanta având in vedere ca Romania a devenit groapa de gunoi a Europei), dar si cea care stabilește ca subminarea economiei naționale se pedepsește cu pana la 25 de ani de închisoare.

Prezentam anunțul avocatului Dan Chitic privind noua forma a “Legii suveranității”:

“După cum știți, cu o săptămână in urma am lansat public proiectul ‘Legii suveranității’, prima inițiativă legislativa populara formulata in temeiul art. 74 al 1 din Constituție.

In urma solicitărilor Dvs, a celor interesati de acest proiect legislativ ce poate salva aceasta natiune de la dezastru, am adaugat inca 5 articole la proiectul nostru de lege, si anume:

11. Este interzisa orice forma de reclama comerciala la televiziune, radio si pe rețelele de socializare pentru medicamente, vaccinuri si alte produse farmaceutice, cu excepția produselor cosmetice si a celor naturiste.

12. Este interzisa introducerea in tara a deșeurilor de orice natura, indiferent daca acestea provin din spațiul comunitar sau extra-comunitar.

13. Este interzisa adoptarea prin Ordonanța de Urgenta a oricaror masuri din domeniul de reglementare exclusiv al legilor organice prevăzut de art. 73 al. 3 din Constitutie, precum si modificarea sau abrogarea prin Ordonanta de urgenta a oricăror dispoziții prevăzute in Legile organice.

14. La data adoptarii prezentei Legi, Nerespectarea totala sau partiala a conditiilor si obligatiilor stipulate in sarcina cumparatorului atrage nulitatea de drept a contractului de privatizare. Actiunea in constatarea nulitatii poate fi formulata de orice cetatean roman si este scutita de taxa de timbru.

15. Se incriminează fapta de Subminare a economiei naționale care va avea următoarea formulare: ‘Fapta de a folosi o unitate din cele la care se refera art. 176 Cod penal, ori de a împiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia națională, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Daca fapta prevăzută in alineatul precedent a produs pagube importante economiei naționale, pedeapsa este detențiunea pe viață sau închisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi’.

In momentul de fata, textul propus pentru Legea suveranități este următorul:

‘Proiect legislativ: Legea suveranitatii sau Legea pentru protejarea interesului superior si suveran al poporului si cetateanului roman

1. Se interzice taierea la ras a corpurilor de padure pe teritoriul Romaniei pana in anul 2040.

2. Instrainarea activelor statului roman se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens.

3. Concesionarea resurselor nationale se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens pentru fiecare zona concesionata in parte.

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data pana la momentul urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest pentru fiecare zona concesionata in parte.

5. Limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani prevazute de Constitutie se poate face doar de catre legislativ prin lege organica adoptata de Parlament cu majoritate calificata.

6. Articolele de lege declarate neconstitutionale de catre CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situatia in care legislativul nu pune in acord dispozitia legala cu decizia CCR.

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetatenilor romani doar prin obtinerea in prealabil a acordului si consimtamantului scris al pacientilor in urma unei prealabile si obligatorii informari facute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

8. Este interzisa implicarea serviciilor secrete din Romania in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care incalca prezenta dispozitie legala este exceptata de la aplicarea art … din Legea 51/1991. incalcarea prezentei dispozitii legale constituie abuz in serviciu, iar nedenuntarea unei posibile incalcari a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infractiune este definita si sanctionata de dispozitiile art 297 C.Pen.

9. Este interzisa achizitionarea de echipamente militare de la producatori externi care nu asigura productia Offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

10. Este interzisa orice forma de cenzura sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetatenilor romani pe retelele de socializare sau/si in mediul online. incalcarea prezentei norme legale atrage sanctionarea prestatorului de servicii online cu o amenda cuprinsa intre 10.000.000 si 50.000.000€, in functie de gravitatea faptei.

11. Este interzisa orice forma de reclama comerciala la televiziune, radio si pe retelele de socializare pentru medicamente, vaccinuri si alte produse farmaceutice, cu exceptia produselor cosmetice si a celor naturiste.

12. Este interzisa introducerea in tara a deseurilor de orice natura, indiferent daca acestea provin din spatiul comunitar sau extra-comunitar.

13. Este interzisa adoptarea prin Ordonanta de Urgenta a oricaror masuri din domeniul de reglementare exclusiv al legilor organice prevazut de art. 73 al. 3 din Constitutie, precum si modificarea sau abrogarea prin Ordonanta de urgenta a oricaror dispozitii prevazute in Legile organice.

14. La data adoptarii prezentei Legi, Nerespectarea totala sau partiala a conditiilor si obligatiilor stipulate in sarcina cumparatorului atrage nulitatea de drept a contractului de privatizare. Actiunea in constatarea nulitatii poate fi formulata de orice cetatean roman si este scutita de taxa de timbru.

15. Se incrimineaza fapta de Subminarea economiei nationale care va avea urmatoarea formulare: ‘Fapta de a folosi o unitate din cele la care se refera art. 176 Cod penal, ori de a impiedica activitatea normala a acesteia, daca fapta este de natura sa submineze economia nationala, se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a produs pagube importante economiei nationale, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi’.

16. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicarii in monitorul oficial, orice dispozitie contrara fiind de drept abrogata de la aceasta data.’

Persoanele interesate sa participe la strângerea de semnături (care va demara peste câteva săptămâni) sunt așteptate pe Telegram la https://t.me/LegeaSuveranitatii”.

 

luba.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.