◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

ATLETICO MADRID-CHELSEA LONDRA 0-1, DUPĂ ”FOARFECA” DE VIS A LUI GIROUD, DAR ȘI DUPĂ INTERVENȚIA ”VAR”-ului!

 
Liga Campionilor la București
 
Ce să mai vorbim, ce să mai scriem sau să mai spunem când îți vine Liga Campionilor, UEFA Champions League – UCL, la București?! Și încă în faza optimilor de finală (manșa întâi)! Așa că…
Poate că nu a fost chiar cel mai bun meci al celor două echipe, dar au fost optimi de finală în Liga Campionilor. 
 
Atletico Madrid, gazda partidei de pe Arena Națională, a arătat destul de bine în teren dar nu a jucat (chiar) ca un lider în ”La Liga” spaniolă. Echipa lui Diego Simeone nu s-a regăsit mai deloc, însă chiar și așa a făcut ca meciul să aibă farmec, la propriu și la figurat, iar suspansul a fost păstrat până în ultima secundă.
 
Pe un gazon, care s-a prezentat magnific – spre deosebire de dezastrul gazonului de la Ploiești, unde am urmărit, tot marți, o dispută altfel bună între Petrolul și Metaloglobus – ambele echipe din UCL au părut, mai degrabă, atente, înainte de orice, să nu primească gol . Din acest motiv, situațiile cu adevărat de poartă au apărut doar din anumite greșeli defensive ale ambelor tabere.

Totul a fost însă decis de excelentul internațional francez de la Chelsea, Olivier Giroud (34 de ani, 1,93 m!), care a marcat un gol pentru istorie, în minutul 69, din foarfecă pe spate (VEZI FOTO), o execuție absolut MAGNIFICĂ, numai că reușita foarte înaltului și hiper-agilului atacant, ce să vezi?, nu a fost validată imediat, pe motiv de ofsaid.
A fost nevoie de intervenția celebrului sistem video VAR pentru a se observa exact cum s-a derulat faza. Și, la reluare s-a văzut perfect cum spaniolul Hermoso a degajat greșit balonul, care a ajuns la Giroud, astfel că nu a mai putut fi vorba de o poziție în afara jocului.

Așa cum spuneam, Atletico nu ajucat deloc rău și a avut prima mare șansă de a marca în chiar minutul 2, atunci când portarul Mendy a primit o pasă înapoi de la Azpilicueta, dar a preluat prost, iar Saul Niguez a fost foarte aproape de a înscrie, numai că i-a sărit mingea în afara terenului. În minutul 14, năbădăiosul madrilen Suarez a recuperat o minge dintre londonezii Marcos Alonso și Rudiger, a centrat excelent în fața porții, dar Lemar a trimis alături, din câțiva metri. Ca încă o dovadă a echilibrului partidei.
 
Totuși, trebuie remarcat că, pe ansamblu, Chelsea a avut o posesie mai bună (63 la sută), ș șutat mai des la poartă (11-6), a pasat mai mult și mai exact, iar în final tot englezii au fost aceia mai proaspeți, exercitând un presing uluitor de ferm și bine conceput asupra madrilenilor.

Ba mai mult. După golul marcat de incredibilul Olivier Giroud, englezii au avut șansa să rezolve aproape total calificarea, atunci când Ziyech i-a pasat perfect lui Werner, care plecat de la limita ofsaidului, a intrat în careu, a șutat bine din unghi, însă FOARTE talentatul portar sloven al madrilenilor, Jan Oblak, a respins in extremis.

Partidele retur sunt programate pe 16 şi 17 martie 2021.

Echipele de start:
Atletico Madrid: Oblak – Llorente, Savic, Felipe, Hermoso – Correa, Koke, Saul Niguez, Lemar – Joao Felix, Luis Suarez
Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rudiger, Alonco – Mount, Jorginho, Kovacic – Hudson Odoi, Giroud, Werner
 
Rezultate UCL marți 23 februarie:
 
Atletico Madrid – Cheslsea Londra 0-1 și Lazio Roma – Bayern Munchen 1-4
Chelsea a jucat mai mult fotbal, per total, iar Giroud a fost eroul meciului, cu un gol dintr-o foarfecă superbă, reușită acordată după consultarea VAR-ului.

Scorul serii l-a reușit Bayern Munchen, care a spulberat Lazio cu 4-0. Fără românul Ștefan Radu, operat, italienii au făcut gafă după gafă, iar campioana Europei a dat senzația că poate înscrie oricândși oricum. Lazio – Bayern s-a terminat 1-4.
 
Programul de miercuri, 24 februarie:
 
UEFA Champions League: Atalanta – Real Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

UEFA Champions League: Borussia Monchengladbach – Manchester City, miercuri, 22:00, Digi Sport 2
 
Mugur Popovici / UZPR
 
 
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *