default-logo

Diana Iovanovici-Șoșoacă și minerii din Valea Jiului – declarația politică a „senatoarei protestatare”

Deși intervențiile serioase, grave (în speță cele din Senatul României) ale Dianei Iovanovici-Șoșoacă, senator neafiliat, sunt ignorate de presă dacă n-au elemente de scandal sau de spectacol, acestea există și sunt mult mai proeminente și mai punctuale decât ale tuturor celorlalți colegi din Senat. Astfel, miercuri 24 februarie, ea a formulat, de la tribuna Senatului, următoarea declarație politică.

Stimați colegi Senatori,

Toți ama sistat cu durere la drama minerilor dinValea Jiului. Mai dureros este că numai câțiva parlamentari s-au deplasat la fața locului și numai unul a reușit să vorbească cu minerii aflați în subteran de 5 zile. Dacă aceștia nu ar fi fost filmați în direct, nimeni nu ar fi știut de cumplitul trai pe care îl duc, muncind în condiții care existau în urmă cu 200 de ani. Și asta în secolul 21. Se întâmplă în România. O țară distrusă de politicieni corupți, pentru care ființa umană nu există decât în campanie electorală. În rest, cetățenii sunt sclavi pe plantație, în Colonia România!

Adevărul care supără Guvernul și politicienii corupți și trădători de țară nu trebuia să se propage în media, mai ales cea internațională. Prezența unui Senator și a unui Europarlamentar în Valea Jiului, cu presa relatând live din Valea Plângerii, a dus la mediatizarea unei situații ce se dorea ascunsă, inclusiv de către Prim-ministrul României, Câțu, care a anunțat că protestul minerilor s-a încheiat, în timp ce peste 100 de mineri erau în grevă la peste 350 de metri adâncime, în condiții greu de imaginat, dar să le și trăiești.

În Valea Jiului (Valea Durerii, Valea Plângerii), se pune în aplicare un plan de distrugere a sistemului energetic românesc, unde intră și mineritul, plan la care a achiesat și fostul prim-ministru Ludovic Orban la Bruxelles, în luna ianuarie 2020, denumit Green Deal.

Acest plan distruge posibilitatea de creștere economică a României, care va fi dependentă energetic de energia produsă în alte țări, cum ar fi Ungaria, dar va duce și la plecarea multor cetățeni români în afara granițelor țării, deși, având în vedere recesiunea economică europeană provocată de mascarada pandemică numită covid-19, este posibil să nu mai aibă unde pleca și vor muri de foame în România. Cei care vor ajunge înVestul European, vor aduce o plusvaloare economiei acelor țări, evident plătiți mult mai puțin față de ceilalți cetățeni europeni.

Din anul 2019, la Bruxelles s-a discutat aprins de programul Green Deal – Pactul Verde European, o utopie ideologică neomarxistă, care va avea ca efect distrugerea economiei UE.

           Dl europarlamentar Cristian TERHEȘ menționa, într-o postare publică pe un site de socializare: „Green Deal-ul a fost jucăria care i s-a dat de către PPE în mâna lui Timmermans la schimb, ca să fie susținută Ursula Von der Leyen ca președinte al Comisiei Europene. Tot atunci, o jucărie a primit și Cioloș, așa numita «Conferință pentru viitorul Europei», ce are ca obiectiv găsirea de soluții pentru distrugerea statelor suverane și naționale, în vederea transformării UE într-o federație, soluții care însă să evite modificarea Tratatului UE.”

Unul dintre obiectivele Programului Green Deal este dispariția energiei generate din arderea cărbunelui și a gazelor, deoarece ar polua prea mult și înlocuirea acestor resurse cu „energie regenerabilă” sau „energie verde” produsă de panouri solare, eoliene etc.

Toate aceste acțiuni fac parte din programul pe care îl țintește Ursula von der Leyen, care a stabilit ca, până în 2030, să fie reduse emisiile de gaze cu 55%. Ulterior, Parlamentul European a votat ca emisiile să fie reduse cu 60% până în anul 2030, ceea ce este și mai utopic.

             Nu milităm împotriva energiei verzi, însă aceasta trebuie să fie complementară surselor de energie care există în prezent, inclusiv cea produsă din cărbune. Situația din Texas a arătat că, într-o situație de frig cumplit, se blochează eolienele și panourile solare, iar dacă nu ai alte surse de energie riști să te încălzești în autoturisme, pentru că în casă nu ai nici apă caldă, nici căldură, pentru că doar energia verde nu poate asigura nevoile societății.

Începând cu toamna anului  2019, în Parlamentul European s-au votat o serie de rezoluții și acte care priveau acest Green Deal. Dl Europarlamentar Cristian Terheș a votat împotriva acestui program, precum și împotriva amendamentelor care fac referire la el. De asemenea, a ridicat toate problemele în Comisii. A adus în presa internațională toate aceste anomalii ale acestui program, astfel că soluția pentru UE nu este Green Deal-ul.

În perioada 07-09.01.2020, fostul prim-ministru Ludovic Orban a făcut o vizită la Bruxelles. Deși i s-au adus la cunoștință erorile din raportul MCV și că este inacceptabil ca România să accepte „recomandări” eronate în privința justiției, precum și situația Green Deal, întrucât este o utopie neomarxistă și România nu trebuie angrenată în așa ceva, pentru că se va distruge sectorul minier, cu efecte nocive atât pe plan social, cât și strategic, punând România în situația de a depinde de energia produsă de alte țări, acesta a refuzat să ia act de aceste aspecte și a semnat, ducând România la distrugere economică, iar sărăcia va exploda în special în zona Văii Jiului, precum și înalte zone ale României.

În acest moment România importă energie de la vecini. Distrugerea mineritului în România va duce la închiderea termocentralelor care mai există, cu efect direct în scăderea propriei capacități de producție energetică a României.

Premierul Ludovic Orban era fericit că România primea 750 milioane euro de la CE din Fondul de Tranziție Justă, pentru a recalifica zona Văii Jiului sau altele și să se reprofileze pe turism sau alte activități. Nu a pus deloc în balanță cât ne costă cumpărarea energiei de la vecini. Deși era perfect conștient că România va cumpăra energie din Ungaria și că aceasta o produce din cărbune, premierul Ludovic Orban nu a apărat cu nimic cărbunele românesc și energia produsă de acesta, preferând cărbunele și energia produsă de acesta în Ungaria.

În România, Green Deal-ul va distruge sistemul energetic, ne va forța să cumpărăm curent mai scump de la străini, preț ce va afecta consumatorii, și va crește șomajul în România, forțând românii să plece peste granițe, ceea ce va duce la depopularea unor zone întregi.

Cărbunele din Valea Jiului este bun și funcțional pentru termocentralele noastre, iar prin tehnologia bazată pe piroliză, inventată de Iuliean Horneț, acestuia îi poate crește eficacitatea de 2-3 ori. Această invenție este pe masa guvernanților de ani de zile și a fost readusă în discuție cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a acceptat, la nivel declarativ, implementarea unui program-pilot, astfel încât să se salveze sectorul minier din România, implicit termocentralele, și astfel România să aibă o șansă la dezvoltare.

Din păcate, România este vândută pas cu pas de cei care o conduc. În condițiile în care Germania își redeschide minele și termocentralele pe cărbune, noi le închidem, pentru că nu am avut negociatori la UE. Există soluții și pentru aceste obligații asumate: renegocierea acestor condiții, astfel încât românii să își salveze țara și cetățenii. Din păcate, un guvern neomarxist și progresist nu va face altceva decât să distrugă România pas cu pas, va închide și ce a mai rămas din industrie și va anula orice șansă de supraviețuire a mineritului în România. Ulterior închiderii minelor, câțiva „băieți deștepți” vor intermedia vânzarea minelor către străini care vor produce pe mână de lucru ieftină cărbune pentru țările lor, transformat în energie, ulterior aceasta fiindu-ne vândută la prețuri exorbitante, resimțite de populație.

Deși avem cărbune ce ne ajunge pentru a produce energie, noi importăm cărbune din USA, Noua Zeelandă, Polonia, Ucraina etc. Evident, cuprețuri duble, triple etc. 

Având în vedere devoalarea acestor planuri în zilele de sâmbătă și duminică, 20 și 21februarie 2021, de către subsemnata și europarlamentarul Cristian Terheș, în fața minerilor, precum și discuțiile cu ministrul energiei Virgil Popescu, înțelegerea în detrimentul minerilor, semnată de Ministrul Muncii Raluca Turcan, cu promisiuni care duc la cel puțin 3 infracțiuni, la data de 23.02.2021, dl Timmermans a luat atitudine și, deodată, a cerut închiderea minelor din România, în condițiile în care am arătat că acestea pot fi rentabile și un miner poate fi plătit cu 2-3000 euro lunar. Din grupul condus de dl Timmermans face parte PSD. No comment.

             Mai are rost să ne întrebăm de ce presa desființează un Senator român și un europarlamentar care au adus în atenția publică ADEVĂRUL despre distrugerea României pas cu pas? Toți cei care aduce devărul la suprafață trebuie să sfârșească sfâșiați de o presă aservită și mincinoasă, plătită cu bani grei pentru ascunderea adevărului, prin intermediul unor jurnaliști care nu fac altceva, de ani de zile, decât să manipuleze românii și să-i mintă, să-i ducă în derizoriu și să le distrugă orice fărâmă de speranță.

          Quo vadis, Domine ?

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.