◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Petru Romoșan, la Gold FM: „Apartenența României la UE va deveni net mai importantă decât apartenența la NATO”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, de la Gold FM, realizată de Cozmin Gușă, analistul de politică externă și scriitorul Petru Romoșan s-a referit la schimbarea centrului de greutate în politica externă a României.

„Ambasadorii noștri care erau de coloratură, să le zic așa, americană și care într-o oarecare măsură îi serveau pe americani peste tot, mai ales în țările arabe sau în alte țări unde americanii nu au accesul pe care-l avem noi, se vor muta pe o coloratură europeană, adică apartenența noastră la UE va deveni net mai importantă decât apartenența la NATO, iar apartenența la UE înseamnă de fapt o apropiere foarte puternică de Germania, care conduce UE, inclusiv Franța, cu atât mai mult după retragerea Marii Britanii”.

Comentând pentru Gold FM informația despre numirea lui Andrei Muraru ca Ambasador al României la Washington, invitatul lui Cozmin Gușă a precizat că „asta e prima numire care ne poate da indicii de reorientare puternică a intereselor României, prin președintele Klaus Iohannis, către Germania. Sună și ca o palmă dată Departamentului de Stat, de bine de rău George Maior era un om de stânga, avea relații foarte bune cu Partidul Democrat, cu Nuland, acum dacă au venit ăștia, l-au și retras – pare gafă, dar nu e”. Continuând analiza, Petru Romoșan a adăugat că „aceasta e o numire politică, bineînțeles. E o numire cum a fost și Zuckerman, în oglindă – Zuckerman a fost omul lui Trump și a fost numit aici fără să fie un diplomat de carieră. Muraru n-a făcut nicio zi de diplomație, n-a făcut decât carierism și arivism care, mă rog, până la un punct seamănă cu diplomația, dar nu total”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *