◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

FCSB se chinuie cumplit, câștigă în prelungiri și rămâne lider , după un meci în care arbitrul a refuzat 3 penalty-uri (!), între care două pentru Mediaș

Rezultate Etapa a 26-a
 
Sepsi-Chindia 0-1, Viitorul-Clinceni 1-1, U Craiova-Botoșani 1-0, UTA-CFR Cluj 0-1, Astra-Hermannstadt 2-1, FCSB-Gaz Metan 1-0, FC Argeș-Poli Iași 2-1, Voluntari-Dinamo 1-1
 
Au mai rămas doar 4 etape din sezonul regular și lucrurile încep să se clarifice în perspectiva play-off-ului și a play-out-ului, precum și în privința (cel puțin) a unei retrogradate directe, care va fi – din păcate pentru un mare oraș și pentru valorosul ei antrenor, Marian Rada – echipa de tradiție din Copou, Poli Iași.
 
În rest, etapa a 26-a ne-a adus o victorie foarte, dar FOARTE chinuită a FCSB-ului (în prelungiri) cu Mediașul, plus succesele mai mult decât previzibile ale Craiovei (acasă) și Clujului (în deplasare), precum și chinul repetat al băieților de la Viitorul, incapabili să învingă pe teren propriu după ce tocmai care tocmai ce făcuseră praf, în runda anterioară, pe FC Dinamo, chiar în ”Ștefan cel Mare”, 5-0!.
 
Apropo de FCSB-Gaz Metan, ”arbitrul groazei” de la acest meci, Iulian Călin (FOTO) a condus realmente CATASTROFAL și ce credeți că a făcut? A refuzat nu mai puțin de 3 penalty-uri sută la sută valabile, unul pentru FCSB și 2 pentru Gaz Metan Mediaș, astfel: 1. În minutul 44, Miron îl calcă pe picior pe Roberto Romeo în careul roș-albastru. Decizie corectă: penalty pentru Gaz Metan. 2. În minutul 46 al meciului de pe „Arena Națională”, fundașul dreapta Ovidiu Popescu a căzut în careu după un duel cu Velisar. Reluările televiziunilor care au transmis partida au arătat că fotbalistul gazdelor a fost împiedicat prin fault să joace mingea de fundașul stânga al oaspeților, care nu atinge balonul. Iulian Călin a lăsat faza să continue. Decizie corectă: penalty pentru FCSB. 3. În minutul 62, același Miron l-a doborât în careu pe Yuri, după o tragere prelungită de tricou. Miron a căzut în timpul duelului, dar a continuat să îl tragă pe Yuri și când se afla pe gazon. Iulian Călin și tușierii lui au rămas fără reacție și de această dată- Decizie corectă: penalty pentru Gaz Metan.
 
Nu putem să nu remarcăm și un mare paradox. De departe cel mai frumos și spectaculos meci al etapei a fost cel dintre FC Voluntari și FC Dinamo (vezi FOTO). Pare greu de crezut, dar așa este. Am văzut câteva execuții de Liga Campionilor, inclusiv (și mai ales) golul de kinogramă și de antologie al dinamovistului Steliano Filip, care a reluat ”din prima”, cu exteriorul, în stil brazilian și din afara careului de 16 m, o excelentă pasă-centrare de la Sorescu.  După ce ”câinii” au deschis scorul cu execuția superbă a lui Steliano Filip,  gazdele au bifat două mari ocazii, înainte de pauză, prin foarte tehnicul spaniol Betancor, dar nu au reușit să înscrie. Totuși, în partea a doua, același excelent Betancor a combinat fulminant cu Ivanov, pasă cu călcâiul la 16 m, apoi preluare din viteză (tot el), pătrundere în careu și șut plasat, pe lângă ghinionistul portar bucureștean Eșanu, din interiorul  suprafeței de pedeapsă. Din păcate pentru Voluntari, nervosul bulgar Ivanov și-a lăsat echipa în zece oameni în minutul 60, după ce a sărit la gâtul omniprezentului Steliano Filip, iar Dinamo a mai bifat câteva ocazii  extrem de periculoase până la finalul meciului, Puljic, Anton și Moldoveanu întrecându-se în ratări din acelea ca în curtea școlii, după faze însă foarte bine lucrate.
 
Și gazdele și-au creat două ocazii imense pe contraatac, prin Pesic și Mailat, dar Dinamo a scăpat cu fața curată, iar meciul s-a încheiat cu un 1-1 total nesatisfăcător pentru ambele formații, mai ales pentru Dinamo, care bifează a 6-a etapă consecutivă fără victorie. Felicitări însă pentru spectacolul fotbalistic!
 
CLASAMENTUL LA ZI, după 26 de ETAPE
 

  1. FCSB                      57 p  (52-21 golaveraj)  

 2. CFR Cluj                 57    (37-12)
 3. U Craiova                50    (29-14)    
 4. Sepsi OSK              40    (39-26)
 5. Botoșani                  37    (35-32)
 6. Clinceni                   37    (24-22)
 
.7. Chindia                    35     (22-22)
 8. FC Argeș                 33     (26-34)
 9. UTA                         33     (24-33)
10. Astra                       32     (36-38)  
11, Viitorul                     29     (35-32)  un meci mai puțin jucat
12. Gaz Metan              28     (30-38)
13. Dinamo                   27     (24-34) 
14. Voluntari                 25     (29-38)
 
15 .Hermannstadt         22     (24-37)  
16. Poli Iași                   16     (24-57)   un meci mai puțin jucat 
 
 
 
Mugur Popovici – UZPR
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *