◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Medicii din Bulgaria, curtați de partide pentru a deveni politicieni

Medicii din Bulgaria care au fost foarte vizibili în lunile trecute de la debutul pandemiei de COVID-19 sunt ofertați de partidele politice cu locuri eligibile pe liste, notează BalkanInsight. Acest fenomen s-a amplificat în ultima perioadă, odată cu apropierea datei de 4 aprilie, când în țara vecină vor avea loc alegeri generale. 

Electoratul din Bulgaria este obișnuit de ceva vreme cu prezența pe listele partidelor a unor artiști sau sportivi. De data aceasta, este vorba despre fenomenul numit „doctorizare” a politicii. Cel mai relevant exemplu este cel al ministrului Sănătății, Kostadin Angelov, fost șef de clinică, în prezent cap de listă pentru partidul de guvernământ, GERB, pentru un mandat de reprezentant al orașelor Varna și Veliko Tarnovo. Angelov este cunoscut pentru frecventele prezențe în mass-media cu propagarea versiunilor „oficiale” ale știrilor despre evoluția pandemiei. 

Unul dintre contracandidații actualului ministru, Atanas Mangarov, este unul dintre cei mai vocali critici ai liniei oficiale actuale și reprezintă formațiunea de stânga ABV în Varna și Sofia. 

La rândul său, medicul Andrey Chorbanov, șeful Laboratorului de Imunologie Experimentală din cadrul Academiei Bulgare de Știință, s-a alăturat partidului înființat de realizatorul de emisiuni de televiziune Slavi Trifonov și se consideră că notorietatea sa va fi o adevărată locomotivă electorală, care ar putea trage partidul până pe poziția a treia în viitorul Parlament.

Și formațiunea Bulgaria Democratică are pe liste o personalitate medicală cunoscută, pe pneumologul Alexander Simidchiev, care a intrat în cursă pentru câștigarea alegerilor din Sofia, potrivit solidnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *