◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Adevărul „lor”

Într-un editorial publicat de „Daily Mail”, Douglas Murray pornește de la subiectivismul interviului acordat de ducii de Sussex și extinde o întrebare pentru întregul sistem de informare a opiniei publice: mai există adevăr? „Timp de secole, societatea civilizată a fost fondată pe ideea că adevărul contează. Dar acum, întreaga lume este într-o profundă schimbare din această perspectivă. Trăim într-o lume condusă de rețelele de socializare în care conceptul de adevăr a dispărut. Și nu mai este o bătălie, ci un adevărat război. În loc de adevăr, avem ideea de prezentare a adevărului `lor`, după cum a afirmat Oprah Winfrey. De altfel, este relevant faptul că interviul a fost acordat acestei anume gazde, prietenă cu ducesa, care s-a asigurat astfel că nu va avea în față un ziarist obiectiv, care s-o pună în încurcătură, și astfel va putea etala toată litania de acuzații revoltătoare. În mod normal, în maniera aflării adevărului pe care trebuie s-o practice mass-media, celor doi le-ar fi fost solicitate și dovezi imbatabile. În schimb, au fost lăsați să peroreze o cascadă de afirmații subiective, potrivit solidnews.ro. 

A existat o vreme în care acest tip de intervenție ar fi fost întâmpinată cu cereri de susținere a unor acuzații publice, dar nu mai este cazul. Trăim într-o lume în care războiul cultural a devenit feroce, dovadă faptul că reacțiile la interviul ducilor de Sussex au galvanizat opinia publică, dând muniție celor care se războiesc în numele clasei sociale, a rasei sau a genului. Suntem bombardați pe toate căile cu ideea că nu trebuie să punem la îndoială nicicum adevărul `lor`, al celor care se declară victime, indiferent dacă prezintă dovezi sau nu”, scrie Murray.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *