◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Revista UZP nr. 21/2021 Mass-media, parte și întreg

Ieșită recent din tipar, Revista UZP nr. 21/2021 este centrată în jurul reperelor pe care membrii celei mai mari organizații de breaslă din țară consideră că sunt definitorii pentru fenomenul presei online.

Materialele care abordează această evoluție pun în discuție toate aspectele existenței în mediul virtual, nereglementat, a informărilor de toate felurile, din care cititorii trebuie să aleagă materialele profesioniste, care oferă o adevărată panoramă asupra temelor actualității. Realizate în mare parte de jurnaliști care activează în mediul online, materialele din Revista UZP reliefează un tablou complex, plin de provocări, în care evoluează presa online, plină, pe de o parte, de profesioniști ai mass-media, iar pe de altă parte teren de „exprimare” pentru autori de știri false, denaturate sau trunchiate.

Revista abordează, de asemenea, reuniunile Consiliului Consultativ Național al UZPR, care ilustrează implicarea și participarea activă a filialelor în conturarea parcursului Uniunii, importanța lor majoră pentru mersul de fiecare zi al unei organizații pe care o susțin, o reprezintă și o reflectă. 

Din sumarul bogat al publicației care atrage, ca de obicei, și prin prezentarea grafică notabilă, distinctă, fac parte teme ca greșelile curente din gramatica pe care o folosesc unii reprezentanți ai furnizării de informație, o prezentare pe larg a motivelor care ar putea sta la baza acordării Premiului Nobel pe 2020 unui jurnalist și avertizor de integritate, o continuare a demersului UZPR de a aduce cât mai aproape de public presa științifică, cea chemată să „traducă” lumea științei pe înțelesul tuturor în această epocă a descoperirilor de cea mai mare importanță pentru viața de fiecare zi, informații inedite despre mersul presei în Europa și în lume, intervențiile și influențele prezente în presa sportivă, domeniu care rulează sume impresionante și care stârnește patimi de tot felul, inclusiv… economice, precum și o sinteză a celor mai importante materiale din conținut, în limba engleză. 

Toate acestea creionează un fundal al presei ca parte și întreg în interiorul unei societăți în continuă transformare, cu jurnaliștii în „ochiul ciclonului”, întorși deopotrivă spre responsabilitatea pe care o poartă în interior și spre expunerea publică a adevărului deplin.

Remarcabilă, bogată și densă, atractivă, dar și relevantă, Revista UZP nr. 21/2021 vine în fața publicului cu unele dintre cele mai pline de înțeles și mesaj abordări ale mass-media, ca profesie dedicată slujirii intereselor omului, comunității, națiunii.



Roxana Istudor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *