◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Iertarea, soarele și…templul

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

  1. În Nepal există 17 parcuri cu adevărat naturale. Nici o frunză sau ramură sau trunchi nu se taie. Totul este neatins, se află în starea pe care le-a lăsat Dumnezeu. Într-unul din aceste parcuri naturale s-a construit un templu, semn că Dumnezeu este Creatorul lumii; numai odată pe an este permisă vizitarea parcului şi a templului.

Ovidiu Bujor (1924 -) scriitor, academician, fitoterapeut,  membru al Academiei de Ştiinţe Medicale. Este deţinător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de Forumul Preşedinţilor din România şi Diploma de Merit Academic, acordată de preşedintele Academiei Române. Este un renumit farmacist şi deopotrivă fondator al fitoterapiei moderne în România.

2 „CRED ÎN DUMNEZEU AŞA CUM CRED ÎN RĂSĂRITUL SOARELUI, NU PENTRU CĂ ÎL VĂD, CI PENTRU CĂ SIMT TOT CE ATINGE”.  

Clive Staples Lewis (1898-1963), scriitor, cadru universitar de origine irlandeză, cunoscut pentru scrierile sale despre literatura medievală, apologiile creştine, lucrările de critică şi romanele de ficţiune, în special ciclul narativ pentru copii Cronicile din Narnia. A fost profesor de literatură la Universitatea din Oxford. 

Autor de aforisme: 

– „Există două tipuri de oameni: cei care spun lui Dumnezeu:Facă-se voia Ta” şi cei cărora Dumnezeu le spune: „Bine, atunci, fie cum vrei tu”. 

– „SARCINA PROFESORULUI DIN ZILELE NOASTRE NU ESTE DE A DOBORÎ JUNGLA, CI DE A IRIGA DEŞERTUL”.

  1. „Un tată avea doi fii. Unul era cuminte și era tot timpul pe lângă tatăl său, pe care-l ajuta în toate treburile. Celălalt fiu, a plecat de acasă ca un răzvrătit, iar până la urmă a ajuns un tâlhar la drumul mare. Tatăl, l-a căutat mult și nu l-a găsit. A trimis mai apoi pe slugile lui să-l caute peste tot, dar tot nu i-au de urmă. Fiul cel mai mic, îi spuse tatălui său că se va duce el să-l caute. După multe căutări, a auzit că undeva departe într-o pădure există o bandă de tâlhari care fac tot felul de fărădelegi. Furișându-se în pădurea unde mișunau tâlharii, a fost împușcat de un tâlhar. Fratele său care era capul bandei de tâlhari a venit să-și vadă prada. Mare i-a fost surpriza să constate că este fratele său mai mic, care cu lacrimi în ochi i-a spus că tatăl lor îl iartă, să se-ntoarcă acasă fiindcă îl iubește și îi este dor de el. Apoi muri”.

„Și noi, creștinii, de foarte multe ori prin faptele noastre  părăsim pe Dumnezeu și o luăm pe drumul fărădelegilor. Să nu uităm însă că Tatăl nostru, Bunul Dumnezeu, ne iubește și ne iartă pentru păcatele noastre, cu condiția să-I întoarcem iubirea și recunoștința noastră”.

P.S. NEAGOE BASARAB (1459-1521), domn al Țării Românești între 1512-1521: „ROMÂNI ! NU TRĂIȚI ca pasărea aceea care se cheamă cuc, care-și dă ouăle de le clocesc alte păsări și-i scot puii, ci fiți ca șoimii și vă păziți cuibul (țara) vostru”.

Părintele Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *