◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Cum NU își îndeplinește  UE, mandatul

Crearea Uniunii Europene a fost un lucru excelent. Crearea unei mari zone economice ca omolog al SUA și regiunea Pacific-Asiatică are mult sens. Cu toate acestea, modul în care este administrată UE este un dezastru. Această UE a eșuat în ceea ce privește dezvoltarea economică și gestionarea datoriilor guvernamentale chiar înainte de pandemia Covid, nu a reușit să aducă rechinii financiari sub control, să usuce paradisurile fiscale, să stabilească conducerea tehnologică sau să securizeze oarecum frontierele externe. Din contră se constată o încurajare a ONG-urilor lui Soros ce invadează Europa cu oameni fără viitor, analfabeți, eliberați din închisori după cum anunța public președintele Nigeriei, sau bolnavi psihici sau teroriști radicali. De asemenea, rămânerea în urma celorlalte țări în  procurarea vaccinurilor contra pandemiei. Mai presus de toate, grădina anticorupție funcționează bine în UE, și anume la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg. Un motiv ar putea fi faptul că unele dintre statele membre trimit politicieni de rangul doi de care nu este nevoie în țara de origine, către organismele UE. Pentru a abate atenția de la eșecul sarcinilor de bază, UE intervine în afacerile interne ale altor state și impune sancțiuni împotriva Rusiei și chiar a Venezuelei, ceea ce face ca ineficiența să fie și mai vizibilă. Elveția a luat o decizie înțeleaptă de a nu adera la această UE și îi merge mai bine decât țărilor din UE în aproape toți parametrii economici. Nici Anglia nu regretă decizia de a pleca pe termen lung, sau definitiv.Eșecul total al UE de a obține suficiente vaccinuri, este scandalul  incredibil, în timp ce o mică țară precum Israel  a reușit să procure pentru  8,8 milioane de locuitori;

8 Milioane  Doze – Pfizer/Biontech.

10 Milioane  Doze – AstraZeneca.

6 Milioane  Doze – Moderna.

  După cum este evident acum, diferite state membre din presupusa comunitate de valori au negociat accesul la vaccinul împotriva virusului covid 19 în cadrul negocierilor de tip bazar cu companiile farmaceutice, urmărind interese pur naționale. Din ianuarie, am auzit de la doamna von der Leyen și de la domnul Michel, că vaccinul este împărțit în mod egal în funcție de procente calculate din populația statelor individuale astfel încât niciun stat membru să nu poată fi favorizat sau dezavantajat. Nu numai că acest scandal arată încă o dată incapacitatea absolută a celor responsabili de acest troc de distrugere a banilor UE, adevăratele intenții ale industriei farmaceutice au devenit, desigur, acum vizibile în mod clar pentru ultimii fanatici ai UE. Este posibil și subliniez din nou, DOAR pentru profit, iar acest scandal cu siguranță nu va crește încrederea în vaccin, indiferent de la ce companie, ci dimpotrivă va transforma din nou mulți oameni în presupuși teoreticieni ai conspirației.

UE prin înghețarea fondurilor europene pentru statele membre care încalcă statul de drept și independența Justiţiei, vor să pedepsească rebelii, mai ales cei cu orientări de dreapta. Comisia Europeană a anunţat oficial propunerea acestui mecanism în proiectul privind bugetul multianual al UE 2021 – 2027. Printre personajele vizate de autorităţile europene se numără şi fostul lider PSD, Liviu Dragnea, care a reclamat la Curtea Europeană de Justiţie raportul OLAF. Demersul lui Dragnea a fost sortit eşecului şi considerat un act „arogant şi ciudat”, după cum era de așteptat.

Dacă ar fi să examinăm avantajele și dezavantajele aderării României la UE, Românii reprezintă a doua rată de creștere a diasporei în lume, care între anii 2000 și 2015 a fost explozivă, fiind depășită doar de cea a sirienilor, care plecau însă dintr-o țară distrusă de război civil, deci comparativ, PSD-ul a reușit să distrugă România în așa hal, aproape ca un război. Normal că cetățenii au votat cu picioarele, adică au părăsit patria cotropită de spoliatori.

Există și avantaje; la Produsul Intern Brut (PIB) al României anul 2018 a depășit 200 de miliarde de euro – adică a atins dublul valorii din 2006, anul premergător aderării la Uniunea Europeană. Durata de medie de viață a crescut cu circa 3 ani, numărul sportivilor legitimați oficial − indiferent de sport − s-a prăbușit: a ajuns la o cincime din valoarea înregistrată în 2007.

Relația directă cu străinii este mai mare ca oricând: în 2016, ultimul an pentru care INS a cumulat date, numărul vizitelor turiștilor străini a fost de 10,2 milioane, record absolut după Revoluție. Avantaj material, dar dezavantaj moral-social, poporul părăsește sărăcia. Ubi bene ibi patria, ziceau și Romanii.

Constantin Gumann  / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *