◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

UZPR. Solidaritate de breaslă

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a luat act cu mâhnire, consternare și revoltă de situația în care se află d-na Daniela Gîfu, cadru universitar la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, scriitor, jurnalist și membru în Consiliul Director al UZPR. De la bun început menționăm că Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România acordă sprijin mediatic oricărui membru al său, în situații de injustiție socială sau juridică la care este supus. Singura condiționare a acestui sprijin este justețea cauzei. Din datele pe care le deținem, colega noastră Daniela Gîfu este victima unui abuz instituțional, care durează de 8 ani. Principalul actor al acestor abuzuri este Daniel Stătescu director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Iași. Cazul este banal în aparență (e vorba de niște derapaje instituționale în cadrul unei asociații de proprietar), dar are ramificații până la zonele de vârf ale instituțiilor puterii din Iași. Nu le mai amintim, întrucât ele sunt déjà publice. Daniela Gîfu a înaintat sesizări la instituțiile direct și indirect responsabile de situația de la Asociația de Proprietari Stradela Florilor 10 din Iași, respectiv către managerul URBICA, la Secția 2 Poliție, la Ministerul Sportului și Tineretului, la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) etc. A trimis recent și o somație avocațială. Până acum, nu a primit niciun răspuns. În ultimă instanță, a cerut sprijinul mass-media, precum și al uniunii de breaslă în al cărei consiliu director este membru: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Din momentul în care și-a relatat situația la emisiunea „La un ceai cu Petru Frăsilă” de la TeleMoldova Plus din Iași, hărțuielile s-au abătut și peste moderatorul emisiunii, Petru Frăsilă, membru, de asemenea, al UZPR.

Ne exprimăm solidaritatea totală, atât față de Daniela Gîfu, cât și față de Petru Frăsilă și atragem atenția tuturor instituțiilor oficiale implicate să trateze cu obiectivitate cazul, în spiritul moralei, dreptății și justiției (precizăm că, în baza „expertizei” pe care o avem, cele două noțiuni, dreptate și justiție, nu mai sunt demult sinonime pentru noi).

Asigurăm, în același timp, pe oricine se simte nedreptățit de poziția noastră și de cea a persoanelor pe care noi le considerăm, până la proba contrarie, victime (Daniela Gîfu și Petru Frăsilă), că avem disponibilitatea de a asigura dreptul la cuvânt (dreptul la replică) oricărei părți implicate în această nefericită situație. Precizăm că orice demers publicat pe site-ul UZPR (uzpr.ro) este expus vizionării de către cei 3.500 de membri ai Uniunii, jurnaliști de toate categoriile (presă scrisă, radio, televiziune și mediul online) din toată țara și din filialele din străinătate (Moldova, Serbia, Germania, Austria, Canada, SUA, Australia).

Așteptăm cu încredere și speranță, din partea instituțiilor vizate (precum și a celor avizate), rezolvarea corectă a unei situații anormale, care lezează, credem noi, însuși conceptul de stat de drept.

UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA

Departamentul de Comunicare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *