◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Adrian Severin, la Gold FM: „Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este necesară pentru protecția tuturor justițiabililor din România”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, Adrian Severin s-a referit la implicațiile desființării Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). „Secției Speciale nu i se poae reproșa nimic din perspectiva activității, întrucât aproape nu a funcționat și a avut personal insuficient. Dar chiar și dacă ar fi existat un singur caz de persoană condamnată din motive politice, tot ar fi fost justificată existența acestei secții. Practic, structura nu îmbunătățește activitatea justiției, dar asigură independența judecătorilor și autonomia procurorilor”, a spus fostul ministru de Externe. 

Detaliind, Adrian Severin a dat exemplul ipotetic al unui procuror care se prezintă în fața instanței cu un rechizitoriu furnizat de serviciile secrete. „Parchetul, susținut de o parte a presei, poate prezenta un om în fața judecătorului complet terminat. Dacă judecătorul nu dă sentința pe care o dorește procurorul și cine se află în spatele lui, judecătorul respectiv poate fi urmărit ulterior, în unele cazuri chiar pe baza motivării sentinței. De partea cealaltă, un procuror care nu urmărește la comandă se poate trezi pus sub urmărire, din diverse motive. Cunosc și cazuri de experți care nu au susținut anumite acuzații și apoi au fost puși sub urmărire. De aceea consider că Secția Specială ar asigura un minim de protecție justițiabilului român, oricare ar fi el”, a spus Adrian Severin, la Gold FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *