default-logo

Valeriu Bârgău – flacără ce-a ars ascunsă

Biblioteca „VALERIU BÂRGĂU” din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Bursan” din orașul de pe Cerna – Hunedoara (director prof. Daniel ARDELEAN) urmare a inițiativei prof. Gabriela BOGDAN (foto 1) a fost gazda lansării concursului online, de jurnalism, cu tema „Mândria de a fi român”.

Acțiunea, susținută de ziarul „Accent Media” (director Cornel POENAR) și Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, protecție socială, sportive și de agrement din cadrul Consiliului local al Primăriei Hunedoara, coordonată de prof. Maria CRISTEA, a fost dedicată memoriei lui Valeriu BÂRGĂU (foto 2) scriitor, jurnalist, poet și director al săptămânalului „CĂLĂUZA”, plecat mult prea devreme dintre noi, pământul lacom cerând parcă în grăbire „împrumutul” înapoi.

Printre concurenții detașați în cadrul acestei întreceri jurnalistice se numără în ordine: Robert BARBONI (foto 3), Sebastian GHERMAN, Denisa IONESCU și Alina Ioana MONACU. 

Câștigătorii primesc diplome din partea ziarului „Accent Media”, iar premiile în cărți au fost oferite de către Asociația Română pentru Patrimoniu și Editura „Carpathia” din București.

În cadrul acestei activități intitulată metaforic „Valeriu Bârgău – flacără ce-a ars ascunsă” am cerut gânduri în exclusivitate în amintirea lui Valeriu BÂRGĂU:

Cornel POENAR – Firul vieții lui Valeriu Bârgău s-a rupt mai devreme decât s-ar fi așteptat cineva, cortina trăirii lui pe pământ lăsându-se parcă prea brusc. El a făcut din viață o chemare, o misiune, îndeplinindu-și rostul de-a lungul anilor care i-au fost hărăziți.

Prof. Daniel ARDELEAN – Omagiem prin această activitate strădania pilduitoare al unui om al scrisului care a lăsat în urmă o moștenire bogată de virtuți alese în slujba semenilor.

Prof. Maria CRISTEA – Valeriu Bârgău este plecat spre veșnicie, dar i-au rămas faptele pilduitoare. A fost un luptător în arena vieții și a scrisului, cu accent pe o puternică vigoare morală. 

Din mesajul trimis de Doru Dinu GLĂVAN, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, am spicuit: Activitatea jurnalistică de la Hunedoara, cu sprijinul neobositului jurnalist Cornel POENAR, directorul ziarului „Accent Media” și membru al  UZPR, a dovedit că pentru Valeriu Bârgău trăirea pe pământ a fost o vocație, el știind cu profesionalism să aducă lumină și bucurie în sufletul iubitorilor de literatură, de jurnalism.

 

Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș / UZPR

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.