◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Curierul de pretutindeni

Anul acesta de Ziua Holocaustului (Yom Hashoa) în Israel s-au comemorat 80 de ani de la începerea exterminării evreilor. Pentru că suntem o publicație editată în Israel, dar nu numai din această cauză, am hotărât să edităm un număr special cu acest prilej.

Avem o sumedenie de prieteni de toate religiile care ne-au susținut în demersurile noastre similare și ne-am bucurat că s-a întâmplat așa.

Am fi dorit să edităm un număr în care doar să marcăm momentul dar, în urma recrudescenței actelor antisemite în lume (375 în întreg anul 2020 și 475 deja până acum în acest an) și îndeosebi în România care este a doua casă a tuturor membrilor redacției, am hotărât să scoatem acest număr special și să omagiem memoria celor 6 milioane de evrei morți în lagărele fasciste.

Este un număr în care am adunat materiale scrise și de alți ziariști din afara redacției dorind să demonstrăm că indiferent de religie oricine se crede om nu poate rămâne indiferent la suferințele semenilor săi. Credem că demonstrația se face și cu vizitele de-a lungul timpului a  celor trei papi la Auschwitz.

Indiferent de părerea unora sau altora, minoritari între prietenii noștri, credem că nu e prea mult să omagiem memoria victimelor fascismului, nu numai evrei, de câteva ori pe an, pentru a îndemna la neuitare și în rândul generației tinere pentru a ne asigura că, de data aceasta, istoria nu se va repeta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *