◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

O nouă apariție la Editura UZP

LAUDATIO 

Dumitru Ţimerman este preşedintele Filialei ANTON DAVIDESCU Satu Mare-Sălaj a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), dar și un om de cultură al judeţului Satu Mare. Dumitru a absolvit: Facultatea de Ziaristică din București; masteratul la Universitatea de Vest VASILE GOLDIȘ Arad și Școala Doctorală la Timișoara.  A publicat 9 cărți și a fost premiat la numeroase festivaluri naționale de literatură și concursuri de presă din România. În 2018, ziaristul Dumitru Țimerman a inițiat primele demersuri în vederea înființării unei Filiale a UZPR la Satu Mare. La data respectivă, în județul Satu Mare erau doar câțiva membri ai UZPR. Filiala UZPR „Anton Davidescu” Satu Mare a fost înființată la data de 13 februarie 2020, în Sala „Multimedia” a Bibliotecii Județene din municipiul Satu Mare. La acest eveniment au participat: Doru Dinu Glăvan – președintele UZPR, Miron Manega – purtătorul de cuvânt al UZPR și 20 de ziariști sătmăreni. În prezent, Filiala UZPR „Anton Davidescu” Satu Mare-Sălaj are 42 de membri, 32 din Satu Mare și 10 din Sălaj. 

În anul 2017, Dumitru Țimerman a fost premiat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, la ediția a V-a a Premiilor „Eminescu, ziaristul”. În anul 2018 a fost premiat la Secțiuna PRESĂ SCRISĂ, în cadrul Galei Premiilor UZPR 2017. De asemenea, Dumitru Țimerman a fost premiat la Secțiunea PRESĂ SCRISĂ la Gala Premiilor 2019, ACTA NON VERBA. Dumitru Țimerman este un colaborator consecvent al ziarului GAZETA DE NORD-VEST, în care publică săptămânal editoriale, dar și articole, știri și reportaje. De asemenea, este realizatorul unor emisiuni pe teme: sociale, culturale, folclorice și agricole, intitulate: INCURSIUNE ÎN COTIDIAN, MUZICĂ ȘI VOIE BUNĂ, VIAȚA LA ȚARĂ, OAMENI ȘI FAPTE, care sunt difuzate săptămânal de televiziunea locală NORD VEST TV Satu Mare. Aceste emisiuni sunt difuzate zilnic pe ,,Facebook” și ,,YouTube”. 

Prin intermediul colaborării cu ziarul și televiziunea din Satu Mare, Dumitru Țimerman a mediatizat frecvent multe din acțiunile și evenimentele inițiate de UZPR la nivel național, fie ele organizate „față în față” sau online. Prin intermediul editorialelor trimise pentru concursul UZPR pe anul 2020, SENS ȘI CONTRASENS ÎN MASS-MEDIA, Dumitru Țimerman a realizat o analiză succintă, inspirată din realitățile românești democratice, pentru a scoate în evidență anumite stări penibile și dramatice pe care le trăiesc în vremea pandemiei și a recesiunii economice, românii rămași acasă, fie ei politicieni de bună credință, oameni de afaceri autohtoni, angajați și pensionari. Prin intermediul acestor editoriale a transmis în spațiul public și anumite alternative în vederea soluționării cu succes a marilor probleme cu care se confruntă în prezent România, în ceea ce înseamnă sistemele, nereformate eficient, de organizare socială democratică, care s-au pliat foarte bine cu tema concursului: SENS ȘI CONTRASENS. Dumitru Țimerman este de părere că, noi românii, avem nevoie de inteligență, înțelepciune, o nouă solidaritate națională, conciliere, comunicare și mai ales de o atitudine constructivă în presa românească, de aici și de pretutindeni, deoarece mulți dintre noi își doresc: S-AUZIM DE BINE, CĂ DE PROSTIE ȘI RĂUTATE NE-AM SĂTURAT!

Drd. Dumitru LUCACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *