◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

National Geographic: Președintele Africii de Sud face profit din vânătoarea pentru trofee

Renumita și influenta organizație PETA a dat la iveală, la sfârșitul anului trecut, faptul că președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, face bani frumoși prin intermediul unei companii care organizează vânători pentru trofee în această țară.

În urma unei investigații proprii, publicată de National Geographic și preluată de mass-media internaționale, PETA a relevat faptul că președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, este implicat compania Tsala Hunting Safaris, de la care obține 50% din profitul rezultat, șeful statului african extinzând încontinuu o proprietate mare, Diepdrift, unde sunt animale capturate printr-un alt sistem, operațiunile Phala Phala. 

În spațiul închis care rezultă din aceste „încercuiri”, animalele se află la bunul plac al vânătorilor, care plătesc sume foarte mari pentru a putea ucide „la sigur” exemplare de excepție, unele din specii pe cale de dispariție. PETA a înregistrat anumite conversații în care directorii angajați de Ramaphosa afirmau că împart profiturile obținute de la toți vânătorii cu președintele și subliniau cât de important este ca șeful statului să rămână în afacere, dar să rămână și ascuns: „Încercăm să-i ținem numele departe de întreprindere. Cu tot valul ăsta de ecologism, trebuie să-i cruțăm imaginea, să nu apară în presă”. 

Date fiind profiturile însemnate care rezultă din aceste sesiuni de vânătoare, care poartă variațiuni de denumiri pe tema Grand Slam, după cum a descoperit presa sud-africană, firma în care este implicat președintele Africii de Sud s-a tot extins și organizează acțiuni de același fel în Mozambic și Namibia. Pentru cei cu dare de mână, directorii firmei în care este implicat președintele se laudă că „pot face rost” și de rinoceri.

PETA a reușit să demonstreze că firma respectivă organizează în mod regulat vânători de elefanți pe proprietăți protejate, din Greater Kruger Conservancy. Președintele sud-african a dat vina inițial pe PETA, care ar urmări „să discrediteze… țara”, apoi a afirmat că „revolta internațională față de vânătoarea pentru trofee este o formă de imperialism cultural”.   

 

R.I.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *