◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Viitorul EUROPEI: fără EUROPENI?

In ultimele luni se discuta mult in Europa si mai ales în Parlamentul European despre Conferința privind viitorul Europei. Ea s-a ținut deja pe 9 mai la Strasbourg. Vreme de un an se vor tine conferințe cu diverse grupuri privind viitorul Europei. Se sugerează ca la conferințe să participe și organizații civice neguvernamentale. Experiența din trecut este un indiciu bun că organizațiile civice pro-familie și pro-viață nu vor fi invitate. Adică, exact acele organizații care promovează instituțiile sociale și aspectele de viață fără de care nu există viitor: familia, căsătoria, copiii născuți și copiii nenăscuți.

Ce se urmărește, de fapt?

Conferințele vor încerca să contureze un viitor european, dar din care foarte probabil că est-europenii vor fi excluși. Conferințe care deja sunt desemnate să asigure supremația occidentalilor în Casa Europeană pentru câteva generații viitoare, o supremație cu care sunt obișnuiți de jumătate de mileniu și pe care nu o vor ceda nimănui. Cel puțin nu în viitorul apropiat.

Este foarte posibil, însă, că viitorul Europei va fi unul fără europeni. În doar 30 de ani, între 7 și 14% din întreaga populație a UE va fi musulmană. În unele țări ponderea va fi și mai mare, chiar până la un sfert din populație în Suedia. Europa nu mai produce europeni, ori îi produce în număr tot mai mic. Iar acest declin demografic va putea fi buturuga mică care va răsturna, probabil ireversibil, poziția dominantă a occidentalilor în UE și în lume.

Declinul demografic al Europei este o realitate, nu doar incontestabilă, ci și una care se deteriorează de la an la an. Și asta în ciuda studiilor frecvente și a sumelor serioase alocate studierii și desemnării unei politici de reînviere demografică a continentului. Luna trecută, Parlamentul European a publicat un raport privind viitorul demografic al UE. Este intitulat Demographic Outlook for the European Union 2021 / Viitorul demografic al Uniunii Europene 2021. [Link: https://www.europarl.europa.eu/…/EPRS_STU(2021)690528…]

Declinul demografic al Europei

Datele statistice vorbesc de la sine. Problema majoră demografică a UE este definită în Raport ca fiind „a strongly ageing population due to lower fertility rates and increasing life expetancy coupled with a shrinking working age population / o populație care îmbătrânește rapid datorită unei rate de fertilitate scăzută și extinderea longevității în paralel cu reducerea segmentului populației lucrătoare”. [Notă: asta este povara grea pe care hedonismul, imoralitatea sexuală și avortul au pus-o pe copiii și nepoții noștri!]

Dacă ni se pare că situația demografică a României este precară – și este – situația demografică a UE este și mai precară. Veți fi surprinși să aflați că România nu este codașă în domeniul fertilității în UE și că, dimpotrivă, suntem una dintre țările cele mai fecunde ale Europei.  Pe primul loc, în 2018, era Franța, cu un index de fertilitate de 1,88, urmată de Suedia și România, ambele cu un index de fertilitate de 1,76. Codașe erau Malta (1,23), Spania (1,26), Italia (1,29) și Cipru (1,32).

Populația celor 27 de țări care actualmente formează UE a crescut de la 354 de milioane de ființe umane în 1960 la 447 de milioane în 2019. Dar acest spor demografic nu a ținut pasul cu sporul global. Între 1960 și 2019 populația planetei a crescut de la 3 miliarde la 7,7 miliarde de ființe umane, adică cu 166%, deci mai mult decât dublu. Dar, în același interval de timp, populația UE a crescut cu numai 93 de milioane, adică cu aproape un sfert.

Tragic, în 2019, 447 de milioane de europeni au adus pe lume 4,1 milioane de noi ființe umane, în comparație cu 6,7 milioane de ființe umane aduse pe lume de cei 354 de milioane de europeni în 1960.

Fără copii Europa nu are viitor

Aceste discrepanțe au efecte de termen lung și de fel negative pentru UE și fiecare dintre noi. Avortul ucide viitorul și civilizațiile, nu doar ființele umane. Voința europenilor de a procrea se stinge rapid. Ceea ce nu este chiar surprinzător având în vedere că în mintea occidentalilor nihilismul lui Nietzche este mai influent și mai puternic decât creștinismul ori valorile creștine.

Autorii Raportului demografic atribuie declinul demografic al UE sărăciei, nivelului de educație în creștere a cetățenilor, dar, în general, analiza și explicația autorilor este una marxistă. Nici o vorbă nu se suflă privind cauzele imediate și grave ale dispariției europenilor: hedonismul, avortul, războiul intenționat împotriva familiei și a căsătoriei naturale, războiul total împotriva gândirii sănătoase.

Consecințele vor fi grave. Vârsta medie a UE este de 43,7 ani, în comparație cu 38,4 în 2001. Asta înseamnă că actualmente 223,5 milioane de locuitori ai UE au peste 43,7 de ani și 223,5 sub 43,7 de ani. În termeni practici, asta înseamnă și că doar două persoane muncesc pentru a plăti pensia unui european pensionat.

Strigător la cer? Fără îndoială. Titanicul se scufundă în timp ce EU se lăfăie în bani, rapoarte fără sens, distrugerea valorilor morale, hedonism, avort, inflație de drepturi, penurie de responsabilități, programe de îndoctrinare în confuzie sexuală. Poate o astfel de civilizație dăinui? Categoric nu!

Că lucrurile sunt practic iremediabile s-a dovedit și la recenta conferință de la Porto, Portugalia, cu care prilej Parlamentul European a adoptat un Plan de Acțiune pentru Drepturi Sociale. Planul propune Europei ca de acum până în 2030 să ridice procentul populației care muncește între, 20 și 64 de ani, la 78%. Acest deziderat este practic imposibil, având în vedere că actualmente acest procent este undeva pe la 60-65% în Marea Britanie, Franța ori Germania. Cetățenii au fost obișnuiți să primească mai mult decât să muncească.

Munca, ca valoare umană, a fost discreditată.

Există ușa de scăpare? Există, dar asta va implica, este posibil, dispariția civilizației europene și a europenilor, un subiect pe care îl voi discuta curând.

Viitorul african al Europei

La Conferința despre viitorul Europei care s-a ținut pe 9 mai au vorbit dl Macron și alți magnați ai Uniunii Europene, toți robi ai unor ideologii care distrug viitorul, nu care îl clădesc. [Link: https://multimedia.europarl.europa.eu/…/conference-on…] Pentru că oricine e împotriva familiei, căsătoriei ori a copiilor nenăscuți e, prin definiție, împotriva viitorului. Cei care nu au copii, cum e dl Macron, nu sunt calificați să vorbească despre viitor.

Exista posibilitatea unui viitor african al Europei? Ipoteza unui viitor african al Europei a devenit mai pronunțată încă din 2015 când 1 milion de migrați au intrat în EU la invitația dnei Merkel. Ipoteza o găsim discutată si în cartea lui Ross Douthat: The Decadent Society / Societatea decadentă (2020). Iar recent un articol în London Review of Books inevitabil duce la aceeași posibilitate.

În timp ce comentatorii care discută posibilitatea islamizării Europei, și, deci, a unei Eurabia islamică, Douthat vorbește despre o „Eurafrică” predominant creștină. Douthat discută ipoteza Eurafricii în paginile 206 – 210 ale cărții sale, în capitolul ultim al ei, intitulat „Renaissance / Renașterea”.

Îi dă nădejde migrația africană spre Europa, o migrație conservatoare și, în parte, creștină. Este încurajat de influența crescândă a cardinalilor catolici de culoare, cum e Cardinalul Robert Sarah. Migrația africană spre Europa nu este doar musulmană. Este și creștină și își are originea în Africa de Vest, cât și în Eritrea, Kenya și Etiopia.

Migrația africană va parveni și din țările musulmane din Sahel. Fenomenul este discutat de Stephen W. Smith în Philanthropic Imperialism / Imperialismul Filantropic, un articol publicat luna trecută de London Review of Books. [Link: : https://www.lrb.co.uk/…/steph…/philanthropic-imperialism]

Recomandam articolul. Ilustrează o realitate pe care toți o știm deja: Occidentul a generat migrația din ultimii 15 ani spre Europa, iar gafele occidentalilor vor continua să forțeze milioane de africani și musulmani să migreze spre Europa. Războaiele lui George Bush Jr. au destabilizat Orientul Mijlociu, cauzând războaiele civile din Irak, Siria, Tunisia, Egipt și Libia. Rezultatul a fost o migrație masivă fără precedent spre Europa.

Politica militară a lui Macron în Sahel (Mali, Niger, Chad) va cauza, crede autorul, migrații masive spre Europa. Islamiștii au devenit extrem de puternici în Sahel, guvernele și armatele acestor țări fiind incapabile de a stopa progresul islamiștilor. Franța a anunțat recent că își va retrage forțele armate din Sahel, iar rezultatul va fi, spune autorul, un haos social, economic și politic care va pune în mintea africanilor ideea de a-și găsi refugiul în fostele metropole coloniale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *