◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„France-Presse” a revenit pe profit, cu ajutorul Guvernului 

În cadrul unei ședințe a Consiliului din 29 aprilie 2020, AFP își valida conturile anuale pentru 2019, închizând astfel primul exercițiu financiar de când Agenția și-a lansat planul de transformare și a semnat un acord de ținte și de resurse cu Guvernul francez. În 2018, agenția de presă trecuse pe plus pentru prima dată după 2013.

Veniturile comerciale ale AFP au rămas stabile în 2019, la 167 milioane euro. Prin implementarea unui plan de imagine și urmărirea tendinței puternice către investigații digitale, agenția a reușit să compenseze efectele crizei durabile a presei scrise. 

Agenția a primit un sprijin sporit din partea Guvernului francez, sub forma unei subvenții de 124,4 milioane euro (cu 11 milioane de euro mai mult decât în 2018), pentru a acoperi costul misiunii sale de interes general.

Anul a fost marcat și de primele măsuri de reducere a forței de muncă, în special printr-un sistem voluntar de concedieri, care a eliminat 78 de locuri de muncă. Impactul pozitiv ale acestor s-a resimțit în 2020.

Conturile validate arată un profit operațional de 7,1 milioane de euro, o pierdere financiară de 2,5 milioane EUR și pierderi (dincolo de rezultatele operaționale) de 4,2 milioane de euro, ceea ce oferă un profit net de 0,4 milioane EUR (comparativ cu pierderile de 2,6 milioane de euro în 2018). Acesta a fost primul profit anual net al agenției din 2013 încoace, iar criza pandemică nu a diminuat trendul. Cele ai recente date arată că reputata  AFP a rămas pe plus.

R.I.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *