◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Argint european pentru Robert Glință în cursă de record mondial! A doua medalie la 50m spate a românului

Robert Glință, 24 de ani, a încheiat pe locul secund finala de 50 m spate din cadrul CE de la Budapesta, a doua sa distincție de această culoare, după cea din 2018.

Înotătorul român în vârstă de 24 de ani, împliniți pe 18 aprilie, a reușit să câștige a doua medalie europeană din carieră, la întrecerea în bazin olimpic găzduită de Budapesta. Glință s-a calificat în ultimul act al probei de 50 metri spate pe culoarul al treilea, cu timpul de 24,57 secunde, sosind pe locul întâi în prima semifinală de luni. De asemenea, câștigase seria a cincea, cu o zi înainte, în 24,51 s.

El a parcurs distanța în 24,42 secunde, atingând placa bazinului al doilea, în urma rusului Kliment Kolesnikov, care a reușit un nou record mondial și european, cu 23,80 secunde! Pe poziția de bronz a încheiat proba spaniolul Hugo Gonzalez de Oliveira, în 24,47 secunde, cu doar 5 sutimi în urma românului.

Robert Glință reușise să cucerească prima sa distincție continentală în aceeași probă în 2018, la Campionatele Europene care s-au disputat la Glasgow. El mai are două medalii de bronz, ambele la 100 m spate, în bazin scurt, în 2017 și 2019. 

 

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *